Новини Транспорт

Air France започва да лети до Занзибар, Мускат и Коломбо

   
Air France започва да лети до Занзибар, Мускат и Коломбо

Френският национален превозвач Air France представи първите си дестинации за зимния сезон 2021-2022г. На фона на мразовитите по това време на годината месеци в Европа, авиокомпанията обяви, че от октомври ще обогати набора си от полети до повече слънчеви дестинации през зимата. Освен новите локации, от компанията ще увеличат честотите на полетите и до други любими места. Всички полети, включени в сезонното разписание, ще се изпълняват от международното летище „Шарл дьо Гол“, намиращо се в непосредствена близост до Париж.
Решението компанията да започне да лети до Занзибар е дългоочаквано от всички клиенти. Дестинацията се превърна в хит сред туристите и бе сред най-предпочитаните през изминалия зимен сезон. От 18 октомври самолетите на авиокомпанията ще стигат два пъти седмично до екзотичния остров като продължение на полета до Найроби, Кения. Другите две нови дестинации, предлагани от превозвача, са до Мускат (Оман) и Коломбо (Шри Ланка). Три полета седмично ще обслужват линиите до екзотичните места, започвайки съответно от 31 октомври и 1 ноември. Пътуването до Коломбо ще бъде продължение на полета до Малдивите, който Air France традиционно изпълнява.
Освен новите дестинации от авиокомпанията ще увеличат честота на пътуванията до още няколко живописни места. Поради големия потребителски интерес, самолетите на Air France ще достигат 5 пъти седмично до столицата на Френска Полинезия – Папеете. Други две дестинации с увеличение в честотите, обслужвани от авиокомпанията, са Дубай и Маями. До 12 и 14 пъти седмично ще бъдат изпълнявани полетите до тези две популярни локации.
До края на годината остава в сила и политиката на Air France, която позволява на клиентите да променят датите на билетите си безплатно. При невъзможност клиентите да осъществят пътуването си, те могат да си върнат изцяло заплатената сума за самолетни билети. Ако полетът бъде отменен от превозвача, потребителите имат възможност да отложат пътуването си, да получат обратно стойността за билета или да вземат ваучер, който да използват за друг полет. Политиката бе въведена от компанията, за да улесни процеса на пътуване, който бе повлиян тежко от COVID-19 пандемията.
Air France препоръчва на пътниците да вземат под внимание здравните мерки, наложени в страните, в които пътуват. От компанията ценят високо здравето, както на екипажите, така и на пътниците си. За целта въздухът в летателния апарат се филтрира на всеки три минути. Самолетите са оборудвани с HEPA филтри, подобни на тези, използвани в медицинските заведения. На определени интервали всички повърхности, до които имат допир пътниците, се дезинфекцират. Остава и задължението всички на борда да носят предпазна маска.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати