Събития

Витоша летен фест кани на спортен празник пред хижа Момина скала

   
Витоша летен фест кани на спортен празник пред хижа Момина скала

Седмото издание на Витоша летен фест отново ще зарадва любителите на планината и спорта в разгара на юли.

Организаторите от Столичната община и Фондация „София – Европейска столица на спорта“ са приготвили примамлив награден фонд за участниците в надпреварите, включени във фестивала, който ще се състои на 10 юли, събота, от 11 ч. на поляната пред хижа „Момина скала“.

В спортния празник ще има състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за игри, томболи и награди. Като допълнителна емоция всички желаещи ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей, осигурен от „Мачирски спорт“.

Новото тази година са йога демонстрациите. Както винаги участниците в бягането и колоезденето са освободени от стартови такси, а организаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват в деня на феста от националния стадион „Васил Левски“ в 8.00 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус.

В празника ще се включат представители на Българския туристически съюз, на Природен парк „Витоша“, както и членове на клубовете за здраве и активно дълголетие.

„Приканваме столичани и гостите на града на един истински празник в планината, сред природата и чистия въздух. Желанието на Столичната община е да предоставя повече възможности за активен живот сред зеленината и прохладата на Витоша,“ твърди Анатоли Илиев, зам.-председател на „София – Европейска столица на спорта“ и член на Изпълнителния борд на ACES EUROPE.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати