Турагенции

Руският туроператор Coral Travel отмени програмите за България

   
Руският туроператор Coral Travel отмени програмите за България

Туроператорът Coral Travel информира туристическите агенти за отмяна на програмите до редица чужди държави преди края на сезона. Това са главно дестинации, с които въздушното движение не е официално възобновено, например Тунис, Испания, Черна гора, съобщи Tourdom.ru. Но заедно с тях в списъка влезе и България. Това изненада туристическите агенти, тъй като с решението на руския Оперативен щаб, директните полети бяха възобновени до страната и те продаваха почивки.
Coral Travel обясни, че все още няма разрешение за изпълнение на чартърни полети. До България са договорени само редовни линии. Според представител на една от местните приемащи компании, дори ако щабът пусне чартъри, не всички туроператори ще искат да формират почивки до България. Това се дължи на факта, че остават около два месеца преди края на сезона.  А за успешното изпълнение на чартърната програма са необходими около 90 дни.
AZUR air, Nordwind, NordStar, Ural Airlines, Aeroflot и S7 Airlines са получили разрешителни за полети. Наличието на слотове обаче не означава, че авиокомпаниите ще могат да ги използват. Причината е ограничен брой квоти.
Като напомняне, вчера Оперативният щаб реши да увеличи броя на полетите до България (по маршрути от Москва до София, Варна, Бургас - от 4 на 7 полета седмично във всяка посока, от Санкт Петербург до същите градове - с честота от 4 полета седмично по всеки маршрут и от Екатеринбург до Варна - 1 полет седмично).  Предвид огромното търсене на България от страна на туристите, както и собствениците на имоти, квотите са ​​оскъдни.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати