Анализи

Във Великобритания коментират: България спира британските туристи, пуска руските

   
Във Великобритания коментират: България спира британските туристи, пуска руските

България забрани на британските туристи да влизат в страната поради опасения относно нарастващия брой случаи на коронавирус във Великобритания.

Това се случва в същия момент, в който България бе преместена в „зеления” списък за пътувания на Обединеното кралство, което означава пътуване без карантина за пътниците, пристигащи във Великобритания от България.

Така британската агенция Sky News коментира последната серия от заповеди, свързани с коронавирусната пандемия и ограниченията за пътуване. България сложи в „червения” си списък още Испания, Фиджи и Кувейт. Sky News коментира, че само българските граждани и дългосрочно пребиваващите ще могат да влязат обратно в страната от Обединеното кралство.

Преди това нямаше подобна забрана в България за гражданите на Острова. Ваксинираните британци или тези с негативен PCR можеха свободно да почиват на българска земя. За сметка на това, България позволява на руските туристи свободно да влизат в страната – въпреки предупрежденията на експертите, че Делта вариантът е плъзнал масово в Русия и лесно може да бъде пренесен и зад граница от туристи. А в Русия умират по 750 дневно, срещу 30 в Великобритания.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати