Турагенции

Санторини и Крит може да попаднат в строгите мерки

   
Санторини и Крит може да попаднат в строгите мерки

След Миконос гръцките власти има вероятност да обявят извънредни противоепидемични мерки и на островите Санторини, Йос и части от крит. На гръцките курортни острови на Егейско море вече има недостиг от помещения за туристи в карантина, съобщи БНР. Правителството търси решение на проблема с недостига на хотелски стаи за туристи, подлежащи на карантина. На много малки острови такива хотели не са предвидени, обясни кметът на остров Алонисос.

Хотелиери и собственици на частни квартири на Миконос отказват да предоставят стаи с аргумент, че хотелите не са болници. Правителството е готово да принуди хотелиерите да съдействат. Обмисля се и обособяване на COVID кабини във всички фериботи, което ще позволи част от карантинираните туристи да напуснат островите. Засега всички под карантина остават задължително две седмици на острова.

След Миконос още няколко острова са с висок процент на заразени, съобщават от здравното министeрство на Гърция. Това по днешни данни са Санторини, част от Крит и Парос.

Полицията пусна дронове над Миконос, за да следи събирането на хора. Въпреки това в частни вили и на яхти всяка вечер продължават да се събират млади хора.

Започнаха да анулират резервации за Миконос, а почиващите на острова туристи напускат, коментират хотелиерите. Очаква се да се редуцира потокът от туристи, ако още острови се поставят под карантина, категорични са туроператорите. Няколко европейски страни вече въведоха задължително ограничение за отрицателен тест или карантина от две седмици при връщане от Гърция.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати