Новини Турагенции

Карта холидей пусна екскурзия до малко познатия Мардин в Турция

   
Карта холидей пусна екскурзия до малко познатия Мардин в Турция

Мардин често е наричан “тайната стая на Турция”, но въпреки това турците не могат да опазят мястото от туристическия поглед. Дестинацията несъмнено е сред най-популярните в държавата. Градът е разположен в южната част на Турция и впечатлява с фантастичната си архитектура, дълга история и с множество църкви и джамии. В града се наблюдава силно християнско влияние, което живее в баланс с характерната ориенталска атмосфера.  

Туроператорът “Карта Холидей” организира екскурзии до това магично място през септември и октомври. Двете начални дати са 24.09.2021 и 08.10.2021, като пътуването е с продължителност 6 дни.

 

Цените започват от 810 евро на човек  

 

и включват: полети София - Истанбул - Мардин - Истанбул - София с 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж с размер 55x40x23 см /до 8 кг./, летищни такси, всички трансфери по програмата, както и 4 нощувки със закуска в хотел Maridin 4*. Гостите ще бъдат придружени от водач, който говори български език, по време на целия престой. В цената влиза и застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина”, заяви за TravelNews Калин Модев, съдружник в компанията. 

Туроператорът се е погрижил да покрие всички важни места за областта. По програма туристите ще обиколят не само самия град Мардин, а и  

 

манастира Дейрулзафаран,  

 

и някои от чаршиите в района. Там посетителите ще могат да се потопят в турската култура и да видят традиционни самари и майстори медникари, които изработват на ръка медни съдове, сувенири и други предмети.  

Към екскурзията е включено и посещение на  

 

свещената планина Немрут.  

 

Там се намира едно малко известно и наистина загадъчно човешко творение гробницата на владетеля Антиох от Комагена. Ще бъде посетен и Дара, още позната като ”мъртвия град”. Това е скален град, датиращ от 505 г., който е в изключително добро състояние. Най-запазената забележителност е скалният некропол, в който са положени костите на 30 000 души. Поразяващо впечатление прави и фасадата на църквата и изобразената на нея Богородица с Младенеца.   

Със сигурност областта Мардин предлага уникално преживяване. Богата история на региона е белязана от асирийци, армейци, арменци, перси, римляни и османци и всеки от народите е оствил частица от себе си. Мястото е перфектно за изследователите и любителите на историята и обещава, че никой от посетителите няма да скучае. Това прави ваканицята там едно същинско приключение, подходящо за всеки! 

 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати