Новини Турагенции

Започват чартъри до емирството Рас ал-Хайма

   
Започват чартъри до емирството Рас ал-Хайма
Снимки: Туристически борд на Рас ал-Хайма

Емирството Рас ал-Хайма е най-новата чартърна дестинация на българския пазар. Намира се в Обединените арабски емирства (ОАЕ), само на 45 минути от Дубай и е на брега на Персийския залив. Туристическият борд на Рас ал-Хайма представи вчера възможностите за почивки, хотелите и атракциите на българските туроператори и туристически агенти, което събитие се проведе в столичния хотел „Хаят“.

Невена Николова (вдясно) и Марина Алекхчиева от борда по туризъм на Рас ал-Хайма

Чартърните полети ще бъдат директни от София и Варна

до емирството, заяви Невена Николова, управител на туроператора „Дрийм холидейс“, които са организатор на програмата. Те ще бъдат осъществявани от националния превозвач „България Еър“. Чартърите стартират на 4 септември 2021 г. и ще бъдат всяка събота до края на септември, заяви Николова. Преди започването на директните полети може да се отиде на почивка в Рас ал-Хайма и по редовните линии от София до Дубай с авиокомпанията „Флай Дубай“. Програмата започва от 25 юли 2021 г.

Рас ал-Хайма е част от Обединените арабски емирства (ОАЕ)

Емирството е в северната част на ОАЕ. Обхваща площ от 1684 кв. км. с прекрасни златисти пясъци, пустинни гледки и планината Хаджар. Столицата също се нарича Рас ал-Хайма. Емирството е с население от над 300 000 човека. Разделено е на две основни части - старият Рас ал-Хайма и Накхийл, от двете страни на реката. Емирството се обслужва от международното летище Рас ал-Хайма, обясни Марина Алекхчиева, мениджър за развитие на дестинацията към Туристическия борд на Рас ал-Хайма.  

Емирството е местообитание на много хора в продължение на няколко хилядолетия и има много исторически и археологически обекти, датиращи от различни периоди, включително останки от 3 хилядолетие пр.н.е. Рас ал-Хайма се превръща в нова туристическа дестинация и е една от най-бързо развививащите се в света, каза Марина Алекхчиева. В емирството има доста петзвездни хотели и курорти, включително от веригите Hilton, Rotana, Banyan Tree, Rixos  и др.

В Рас ал-Хайма няма петрол,

но е най-богатото емирство на извори заради разположената на негова територия планина Хаджар. Именно водата е най-голямото му богатство, защото е превърната в пари като се бутилира и продава и в другите емирства. Рас ал Хайма не е назад и спрямо световната мода - СПА туризма. Официален език е арабският, но навсякъде се използва английски. Гражданите на Рас ал-Хайма и идващите туристи не са подложени на сух режим, както в останалите емирства. Алкохол се сервира навсякъде, включително в хотелите, а може да бъде закупен и от магазините, обясни Марина Алекхчиева. Докато в Дубай е позволен само в ресторанти, дискотеки и барове, където има предимно чужденци, а в магазини не се продава.

В Рас ал-Хайма има яхтен клуб, голф игрища, нощен живот, шопинг центрове, авиоклуб и много други забавления. Туристите могат да се възползват от каяк, яздене на коне, стреляне с лък, шоу със соколи, каране на велосипеди, посещение на ферма за перли, джип сафари, екскурзии, разходки и пикници в планината.

Известният британски водещ и пътешественик Беър Грилс

има тук лагер за любителите на екстремните приключения. Jabel Jais Center също предлага многобройни атракции за деца и възрастни. В него се намира най-дългият ZIP Line в света, който е вписан в книгата на Гинес и е дълъг 2.83 км.

По време на презентацията бяха представени едни от най-добрите хотели в Рас ал-Хайма. Сред тях са Hilton Ras Al Khaimah beach resort, който е обновен преди 3 години и разполага още със самостоятелни вили, като всяка е със собствен басейн. Другият луксозен комплекс е Doubletree By Hilton Marjan. Новият Hampton by Hilton Marjan island е отворен на 1 юли 2021 г. и първият от веригата Hampton в света, който работи по системата all inclusive. Другите са Rixos Bab Al Bahr hotel, The Cove Rotana Ras Al Khaimah и градският Citymax Hotel Ras Al Khaimah.

Цените за почивка в Рас ал-Хайма започват от 1329 лв.

на човек с включени самолетни билети, 15 кг регистриран багаж; трансфери летище – хотел – летище; 7 нощувки на съответната база изхранване в зависимост от избрания хотел, обслужване от представител на „Дрийм холидейс“ на български език; медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро. Допълнителните екскурзии и атракции се доплащат.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати