Новини Хотели

Туристическият бизнес във Велинград излиза на протест

   
Туристическият бизнес във Велинград излиза на протест

Туристическият бизнес във Велинград излиза на протест, заявиха от местните организации. Те излязоха с декларация. "Уважаеми колеги и съграждани, вече една година и половина оцеляването на хиляди хора в града ни е поставено на карта. Съсипан беше не само туристическият бранш, а и десетки други съпътстващи бизнеси. Велинград губи младите си хора, губи бизнеса си, губи поминъка си.

Търпението ни се изчерпа, защото никой не може да забранява правото ни на труд! Никой няма право да посяга на бизнеса, който иска да работи и да храни семействата си! Хотелиерите, ресторантьорите и нашите партньори във Велинград излизаме на протест, за да защитим правото си на труд. Ясно и категорично заявяваме, че нашият протест не е политически! Настояваме също да се балансира цената на тока и да се спре спекулацията с ел. енергията за бизнеса.

Каним всички колеги от туристическия бранш, всички пострадали от високата цена на тока, всички със съпътстващ бизнес и всички наши съграждани  да подкрепят нашите искания и заедно да защитим правото си на честен труд!

Протестът ще се състои на 14.09.2021г. /вторник/ от 15.00 – 16.00 ч., на кръстовището  на бул. Съединение и ул. „Юндола“, под църквата „Успение Богородично“.

Митингът е организиран от „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ и е подкрепен от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, Българска асоциация на заведенията /БАЗ/, Сдружение на заведенията в България /СЗБ/ и целия обединен туристически български бранш.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати