Турагенции

Туристическите автобуси чакат по 5 часа на Капитан Андреево заради изборите

   
Туристическите автобуси чакат по 5 часа на Капитан Андреево заради изборите

Туристическите автобуси чакат по 5 часа на ГКПП Капитан Андреево, за да влязат от Турция в България. Това обяви за TravelNews Радослава Белеганска, управител на туроператора „Белпрего травел“, която беше на граничния пункт. Причината е засилени проверки и акция на ГДБОП заради изборните туристи.

„Чакахме от 6 часа сутринта днес, за да минем границата. Автомобилите преминават безпроблемно, но автобусите не бяха пускани“, коментира Белеганска. На границата са били струпани над шест автобуса на туроператори, които прибират български туристи от турските курорти Анталия, Бодрум, Мармарис и Кушадасъ. „Не става въпрос за изборни туристи. Всички автобуси сме с туристи и не е нормално да се чака по 5 часа“, каза Белеганска. В много превозни средства има родители с малки деца. Според нея всички са масово сваляни от автобусите за проверки.

Туроператорите представят документи, ваучери и списъци на пътуващите хора, които са били по една седмица в турските курорти. Автобусите са преминали границата чак около 11 часа. Туристическият сезон в южната ни съседка продължава до средата на октомври. До тогава има много автобуси и чартърни полети от България до турските курорти.

Мирослав Иванов