Новини Транспорт

Магазините на Терминал 1 на Летище София вече са обновени

   
Магазините на Терминал 1 на Летище София вече са обновени

Швейцарската компания Dufry вече е обновила магазините и на Терминал 1 на Летище София, установи TravelNews. Българската верига ONDA също е отворила две модерни кафенета. Терминалът е доста натоварен и на него основно оперират нискотарифните Wizz Air и EasyJet, но също и доста чартърни авиокомпании.
Dufry оперира от 1 юли 2022 г. осем търговски площи на двата терминала на летище София. Промяната е факт, след като компанията беше избрана в международна процедура и по силата на договор с аерогарата ще осъществява дейност в търговските зони за период от осем години и половина. Преобразяването на търговската зона на най-голямото международно летище в България е част от концепцията на летищния оператор „СОФ Кънект“ за подобряване на пътническото преживяване.
В следващите месеци предстои изграждането на напълно нови магазини с обща площ от близо 2000 кв.м, които са проектирани като модерни, удобни и функционални зони от типа „директно преминаване“, в които ще се продават български и стоки на световни брандове.
Търговските зони са част от програмата за пълна трансформация на летище София, в която ще бъдат инвестирани над 140 млн. лв. в първите 5 години на концесията. Програмата включва още удвояване на капацитета на гишетата за регистрация за полет и свързаната с тях система за управление на багажите, двойно увеличение на пунктовете за проверка по сигурност, релокиране на граничните проверки, напълно нови заведения за хранене и много други подобрения в цялата инфраструктура на летището.
 
Мирослав Иванов


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати