Анализи

Тайланд възражда туризма си

   
Тайланд възражда туризма си

Една от най-популярните туристически дестинации в Азия е била посетена от 1,75 милиона туристи през ноември, което е четири пъти повече от туристите в страната за цялата 2021 г., съобщава БТА.

Тайланд се радва на сериозен ръст на туристите, което дава надежда на страната да възстанови индустрията, сериозно пострадала от пандемията от коронавирус, предаде Ройтерс. През ноември руските туристи почти са се утроили спрямо октомври и са били седем пъти повече, отколкото през септември, сочат официални данни. Ръстът е значителен спрямо този на туристите от други държави.

Една от най-популярните туристически дестинации в Азия, Тайланд е бил посетен от 1,75 милиона туристи през ноември, което е четири пъти повече от туристите в страната за цялата 2021 г.

През юли Тайланд отмени последните ограничения, свързани с КОВИД-19, и от септември се радва на постоянно увеличение на туристите, особено на тази от Русия.

През 2019 г. Русия е била седмият най-голям пазар за тайландския туризъм с 1,48 милиона посетители, но през ноември руските туристи в страната като брой са били на трето място след тези от Малайзия и Индия.

Над 108 000 руснаци са посетили Тайланд през ноември спрямо 44 314 през октомври и само 15 900 през септември. Броят им възлиза на 60 на сто от тези, посетили страната през ноември 2019 г. За сравнение през ноември 258 873 малайзийци и 145 628 индийци са посетили Тайланд.

По данни на Тайландската агенция по туризъм (TAT) до края на годината туристите в страната ще надхвърлят 11,5 милиона души, или малко повече от четвърт от рекордните близо 40 милиона, регистрирани през 2019 г., допълва БТА.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати