Новини Турагенции

Дестинации за пътуване, които ще ви спрат дъха

   
Дестинации за пътуване, които ще ви спрат дъха

Защо си струва да пътувате в чужбина?

Има много причини да пътувате в чужбина. Пътуването може да ви помогне да израснете като личност, да научите за други култури и хора, да изследвате по-задълбочено своите интереси и да придобиете повече знания за различни страни. Когато пътувате в чужбина, ще можете да срещнете нови хора, които имат различен опит и гледни точки за живота от тези във вашата страна. Освен това ще можете да опитате нови храни, да видите различни пейзажи или просто да видите как други страни живеят живота си ден за ден.

Една от най-вълнуващите части на пътуването е да видите всички различия в тази нова земя, която посещавате. Културните различия и новите преживявания, на които сте изложени, могат да бъдат вълнуващи и интересни.

Топ 5 на най-зашеметяващите дестинации

Дестинация 1 - Лондон

Лондон е космополитен град с разнообразна гама от култури. Той е столицата на Обединеното кралство. Като една от най-популярните туристически дестинации в света, Лондон предлага по нещо за всеки. Има редовни полети до Лондон от почти всяка точка на света, заради което са и на изключително достъпни цени.

Най-добрият начин да разгледате Лондон е пеша. Градът има едни от най-добрите пешеходни маршрути в Европа, обхващащи всичките му известни забележителности.

Най-известните забележителности, на които може да се насладите, когато сте в Лондон, са Бъкингамският дворец, Лондонската кула и Тауър Бридж, Британският музей, Биг Бен и Парламентът, Пикадили Цирк и Трафалгар Скуеър, Уестминстърското абатство и Лондонското око. А ако имате малко повече време бихте могли да се насладите и на други забележителности, които са изключително близко до града като Стоунхендж и катедралния град Салисбъри, Уиндзор и великолепния замък Уиндзор.

Дестинация 2 - Акаба

Акаба е курорт на Червено море, който се намира в Йордания. Този град е построен върху древната крепост Айла, където се намира и най-старата църква открита досега. Курортът Акаба предлага възможност да се практикуват различни водни спортове. А в залива са открити над 100 вида корали и около 50 вида морски животни. Една от най-интересните забележителности е укреплението от XII век, а също така и Морската Научна станция на Акаба. В този зашеметяващ курорт ще имате възможност да се запознаете с древните традиции и бита на местното бедуинско население.

Близостта на известните туристически забележителности Вади Рум и Петра превръща Акаба в основна туристическа дестинация в Йордания.

Дестинация 3 - Дубай

Дубай е бил на радара на пътниците от векове, но наскоро градът избухна с нови разработки и атракции, които не могат да бъдат пропуснати. От зашеметяващите плажове на Дубай, до луксозните търговски центрове и невероятната дива природа, Дубай е задължително посещение за всеки турист.

Най-впечатляващите места, които си заслужава да посетите, докато сте в Дубай, са Дубайският музей (в крепостта Ал-Фахиди), Дубайските фонтани, Джамията Джумейра, Бурж Халифа, Бурж ал Араб - хотел Джумейра, Старите пазари Бур Дубай и Дейра, Аквапарк Wild Wadi и зашеметявашият Дубайски аквариум и подводен зоопарк, който разполага с над 33 хил. животни и се намира в най-големия мол в света - Дубай Мол.

За любителите на по-нестандартни преживявания, Дубай предлага пустинно сафари, сафари с акули, яздене на камила, а за любителите на ски е създадена една от най-големите закрити ски писти в света, която се намира в Дубай Мол.

Дестинация 4 - Майорка

Майорка е най-големият остров в Испания и е известен с невероятната си природна красота, поради което от години е популярна туристическа дестинация. Въпреки това на острова има още много тайни, които остават неразкрити и неизследвани.

Намира се в Средиземно море и е част от Балеарските острови. Освен че Майорка е световноизвестна плажна дестинация, най-хубавото на този остров са природните и архитектурни забележителности, зашеметяващите гледки, които си заслужава да видите. Част от тях са Катедралата Ла Сеу, площадът Плаза Майор, замъкът Белвер - уникална историческа и архитектурна забележителност от 14 век, Валдемоса, Драконовите пещери (Пещерите на Драк), Дворец Алмудена, Алкудия, Магалуф, Санта Понса, Порт д'Андрат, Кала Ферера.

Дестинация 5 - Анталия

Анталия е разположена по крайбрежието на Средиземно море, в границите на Република Турция. Градът е заобиколен от планинската верига Тавър, известна още като Таурос.

Анталия предлага истинско разнообразие от исторически места и зашеметяващи плажове, което наред с топлите и кристално чисти води на Средиземноморието, насочва повечето търсачи на пътувания именно към тази дестинация. Едни от задължителните за посещения места в града са Старият град Калече, Портата на Адриан, Часовниковата кула, Кула Хидирлик, Минарет Ивли, Древен град Аспендос, Руини на Перге, Археологически музей в Анталия, "Музей на пясъчните скулптури", Зоопарк в Анталия, Акваленд и делфинариум "Акваленд", Океанариум в Анталия, Водопад Курсунлу и още безброй много други удивителни места.

Разликите във всяка страна и защо трябва да пътувате до тях

Всеки град в света може да промени живота ви завинаги. Не става въпрос само за начина, по който изглежда, но и за начина, по който ви кара да се чувствате и мислите. Всяка страна има свой собствен набор от традиции, култура и кухня. Нещо повече, всяка страна има своя собствена история. Едно от най-вълнуващите неща при пътуването е да научите за тези страни и да видите колко различни са една от друга.

Вече самолетни билети може да намерите на достъпни цени и пътуването е по-лесно и бързо от всякога. Когато пътувате, не знаете какво да очаквате. И точно това е вълнуващото на всяко пътешествие!