Новини

Кои са най-добрите градове за туризъм през 2023?

   
Кои са най-добрите градове за туризъм през 2023?

Рим се нарежда на седмо място в престижната класация за най-добрите за живеене и туризъм градове по света за 2023 г., съобщи в четвъртък общинският съветник по въпросите на туризма, събитията, модата и спорта Алесандро Онорато, предаде днес АНСА за БТА.

В класацията, изготвяна ежегодно от "Резонанс консалтънси", Лондон е на първо място,а Париж, Ню Йорк и Токио също са в топ 5.

Онорато каза, че "фактът, че Рим е на седмо място в класацията на най-добрите градове в света и на първо място сред италианските градове, е признание за инвестициите, които направихме заедно с кмета (Роберто) Гуалтиери, за да подобрим качеството на туристическите услуги за гостите на града".

Онороато добави, че сега италианската столица предлага "нова палитра от големи събития в областта на модата, спорта и културата на най-високо ниво, както и популяризиране на Рим на най-важните международни туристически изложения".

"Щастливи сме, че тази работа е призната и оценена", каза той.

"Туристическият сектор генерира важни верижни ефекти върху икономиката и заетостта, с предимства и възможности за целия град", добави съветникът.