Новини Хотели

Хотелиерите в Добринище протестират срещу строителство в Пирин

   
Хотелиерите в Добринище протестират срещу строителство в Пирин

Напрежение в Добринище. Там местните хора недоволстват срещу решение на общинския съвет в Банско, с което се позволява строителство в много голяма площ край хижа Гоце Делчев в Пирин планина. Според жителите на Добринище, ако такова строителство започне, поминъкът на населението ще бъде застрашен, защото туристопотокът изцяло ще се пренасочи и местният бизнес ще пострада тежко. 

По думите им те не са уведомени какво точно ще се строи. Притесненията им са, че ще бъдат построени хотели. “Ние само ще гледаме как колите отиват нагоре, децата ни ще ходят да работят там”, каза един от протестиращите.

“Местният бизнес ще загине!”, категоричен е друг. Сред недоволните са собственици на малки хотели и механи. Кметът на Добринище - Петър Галчев, споделя притесненията на местните жители. 

“Исках да разгадая случая, да разбера кой има интерес да строи горе, без да има широко обществено обсъждане с гражданите на Добринище”, каза един от общинските съветници, гласувал против застрояването, което е на площ от 160 декара. 

Зоната, в която е предвиден строежът, е за ски съоръжения. “Ще стане урбанизирана. Всякакво строителство може да стане горе”, смята общинският съветник. Той допуска, че е възможно дори да бъде построено малко градче, което да измести Добринище. “От това ще загуби бизнесът в Добринище, малките хотели, магазинчетата. Обричаме Добринище!”, категоричен е той. Местните искат да инвестицията да бъде в Добринище, за да продължи градчето да се развива.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати