Новини Транспорт

Вижте най-интересните круизи през 2023 г.

   
Вижте най-интересните круизи през 2023 г.

Повече от 30 нови океански, речни и експедиционни кораби ще бъдат пуснати на вода за първи път тази година, почти всички движени от устойчиви горива, водород или електрически батерии. Круизните терминали Horizon и Mayflower в Саутхемптън вече предлагат и зареждане от брега, така че корабите да избегнат пристанищните емисии.

Междувременно, по време на екотурове туристите ще имат възможност да се срещнат с местните жители, за да научат повече за устойчивото земеделие и традиционните обичаи.

Така че круизът през 2023 г. предлага положително въздействие за всички страни по веригата – при това в комбинация със страхотна музика, забавни състезания, интересни екскурзии или просто мързелуване край басейна на страхотен нов кораб.

Daily Mail предлага обобщение на най-интересните нови круизи за 2023 г.:

Grandeur, Regent Seven Seas Cruises

Новият кораб Grandeur на Regent Seven Seas Cruises е един от най-разкошните, създавани някога и ще предлага зашеметяващо яйце на Фаберже като част от колекцията му от плаващи произведения на изкуството за милиони.

Сара Фаберже, правнучка на Петер Карл Фаберже, ще бъде домакин на плаване през 2024 г., подробности за което ще бъдат обявени допълнително.

Silver Nova, Silversea Cruises

Всеки пътник на новия Silver Nova за 728 гости ще се радва на 24-часово all inclusive обслужване от иконом, безплатен Wi-Fi и безплатна обиколка във всяко пристанище. Освен това двигателите на кораба отделят нулеви емисии.

Seabourn Pursuit, Seabourn Luxury Cruise Line

Спуснете се с лодка по река Гуахара, приток на Амазонка, за да се срещнете с местното племе кабоклос, което работи във ферми за бизони край реката, по време на дебюта на експедиционния кораб Seabourn Pursuit, плаващ от Барбадос.

Viking Saturn, Viking Cruises

Viking Saturn се присъединява към осем идентични кораба с 930 гости следващия месец.

По време на първия сезон в скандинавските страни гостите ще могат да се насладят на характерните изкушения на Viking - от елегантната зимна чаена градина до скандинавския уелнес спа център.

Norwegian Viva, Norwegian Cruise Line

Пригответе се да се състезавате с приятели и семейство на пистата за картинг на Norwegian Viva на три нива или се разходете из 360-градусовия Ocean Boulevard на кораба с 3219 гости.

Explora I, MSC Cruises

MSC Cruises стартира луксозната марка Europa Journeys това лято. Първият от шестте кораба, задвижван с втечнен природен газ - Explora I, включва партньорство на Steinway & Sons с изгряващи звезди и добре известни пианисти.

Vista, Oceania Cruises

Изминаха десет години, откакто Oceania Cruises пусна нов кораб. Vista за 1200 гости разполага с каюти за соло пътници със самостоятелна веранда, безплатно пране и неограничено използване на спа центъра.

Amadeus Elegant, Saga

Най-новият речен кораб на Saga - Amadeus Elegant за 190 гости, прилага високи стандарти за безопасност и опазване на околната среда в реките на Европа. Първият му all inclusive круиз ще плава по река Дунав.