Анализи Новини

Пътуванията от Китай се увеличиха рязко

   
Пътуванията от Китай се увеличиха рязко

Служител на китайската имиграционна служба съобщава, че 1,35 милиона души са подали заявления за издаване на паспорти и за визи за Хонконг и Макао от 8 януари - денят, в който Китай отвори границите си за пътуване след три години политика на изолация, предава Ройтерс.

"Броят на заявленията за документи, които осигуряват влизане и излизане от страната, ще продължат да се увеличават стабилно в близко бъдеще. Националната имиграционна служба ще приспособи активно услугите си за обслужване, за да предостави нужното удобство на хората да пътуват безпроблемно", каза Лю Хайтао, генерален директор на департамента по инспекция и управление на границите в Националната имиграционна служба.

Между 8 и 12 януари са отчетени 490 хиляди пътувания до и от Китай, като 250 хиляди от тях са вътрешни, а 240 хиляди - извън страната. Това е с 48,9% повече от периода преди разхлабването на ограниченията заради ковид в Китай, но едва 26,2% от нивата през 2019 г. преди началото на пандемията, допълва БТА.

Междувременно стана ясно, че за първи път, откакто избухна пандемията, е било възобновено движението на високоскоростните влакове между Хонконг и континентален Китай.

Китайските власти взеха това решение седмица след като отмениха карантинирането на пристигащите в страната пътници.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати