Новини Събития

Търсят нов шеф на Стария град в Пловдив

   
Търсят нов шеф на Стария град в Пловдив

Общината обяви конкурс за избирането на нов директор на института “Старинен Пловдив”. Новият директор ще организира, ръководи и контролира всички дейности в Стария град в следващите 4 години. От 21 юни 2021 г. поста заема реставраторката доц. Елена Кантарева-Дечева.
Необходимо е кандидатите да имат магистърска степен по “История и археология”, “Социология, антропология и науки за културата”, “Туризъм”, “Изобразително изкуство” или “Архитектура” със специализация “Консервация и реставрация”. Общината изисква поне 3 години опит в съответното направление. Предимство ще имат фигуриращите в списъка на Министерството на културата с хора, които имат право да извършват дейности по консервация и реставрация, както и кандидатит с опит в опазването на културното наследство.

Кандидатите имат един месец да подадат документите си за участие в деловодството на общината. Списъците с допуснати и недопуснати ичастници ще бъдат обявени на информационното табло на партера на сградата, както и на интернет страницата на градската управа.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати