Новини Турагенции

ТУИ вече предлага ски ваканции в Босна и Херцеговина

   
ТУИ вече предлага ски ваканции в Босна и Херцеговина

Любителите на ски, сноуборд и други зимни спортове ще пристигат в Сараево от лондонското летище "Гетуик". ТУИ, една от водещите световни туристически групировки, даде началото на първата си зимна програма в Босна и Херцеговина чрез директни полети между Лондон и Сараево, предаде босненската агенция ФЕНА, цитирана от БТА.

Любителите на ски, сноуборд и други зимни спортове ще пристигат в Сараево от лондонското летище "Гетуик".

Седмичната програма се осъществява от "Кристал Ски", най-големият британски ски туроператор, в двата основни ски центъра на Босна и Херцеговина в планините Белашница и Яхорина.

Решението на ТУИ е резултат от успешните преговори на компанията с международното летище в Сараево, което предлага иновативната схема за стимулиране, разработена през 2022 г. в партньорство с Агенцията за международно развитие на САЩ (USAID).

Тази иновативна схема позволява на авиокомпаниите и туроператорите да ползват собствените си самолети на конкурентни цени, а това прави Босна и Херцеговина още по-привлекателна и достъпна европейска дестинация, съобщиха от международното летище в Сараево.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати