Анализи Новини

Вижте най-търсените дестинации през тази година

   
Вижте най-търсените дестинации през тази година

Чудите се кои са най-добрите места, които да посетите през 2023 г.? От екипа на airtickets.bg са направили любопитна класация, допитвайки се експерти в сферата на туризма, която дава отговор на въпроса.

И така – ето кои са най-резервираните в световен мащаб туристически дестинации за 2023 година:

Гватемала – Въпреки че дълги години е в сянката на останалите градове в Южна Америка, все повече хора се ориентират в отдих и културни мероприятия, заради великолепната ѝ природа.

Канада - Водени от желанието си да наравят повече открития извън утъпканите пътеки, а също така да пробват нов начин на живот, пътешествениците ще се отправят към Северозападните територии на Канада и Юкон, неограничена и предимно неоткрита част от Канада.

Арктика - Антарктида бе безспорният любимец на приключенските пътувания през 2022 г. Тази година обаче фокусът отива в друга посока - към Арктика. Място, на което не само може да се откъснете от всичко, но и да изследвате собствените си лични граници.

Малага – Едно от най-търсените места за 2023 г. Малага се радва на културен ренесанс през последното десетилетие, което я превръща в оживен културен център на красивия Коста дел Сол.

Мозамбик - Архипелагът Базаруто в Мозамбик се състои от пет острова, известни със своите бели плажове и разнообразен морски живот. Вторият по големина от тях, тихомълком се очерта като диво и скрито луксозно бягство.

Единбург - Може да е основан през 1200 г., но повече от 800 години по-късно показва, че все още крие изненади, като умението си да съчетава традиционни и модерни щрихи, с които да привлича посетители.

Португалия - Ако търсите някои от най-впечатляващите пейзажи (и вкусно вино) в цяла Европа, през 2023 година се насочете към буйните, драматични склонове на долината Дуро в Северна Португалия.

Сингапур - С толкова малък достъп през последните две години, той е на върха на търсенията. Храната, хората и комбинацията от природа и градски забавления са задължителни за всеки, който иска да си прекара невероятно.

Рим - Тази година в Рим се наблюдава бум на откриването на луксозни хотели. Вечният град винаги е бил класика за посещение, забавление и културно обогатяване. И ще си остане.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати