Новини Събития

За 3-ти март отново стотици ще се спуснат с носии в Пампорово

   
За 3-ти март отново стотици ще се спуснат с носии в Пампорово

Голямото ски спускане в народни носии на Пампорово отново предстои. Миналата година над 700 души се включиха в мащабното и колоритно събитие. "3-ти март наближава, а с него и най-пъстрото и сплотяващо събитие за отбелязване на Националния празник на България – Събитието, което заедно превърнахме в традиция!", съобщават организаторите на страницата си в социалните мрежи. И призовават: Не пропускайте отново да бъдете част от събитието, за да покажем уважението си към българската история и да изпратим мощно послание за любов, подкрепа и мир до всички, които днес имат нужда от това!

Предварителната програма включва:

До 11:20 ч. – събиране на връх Снежанка за снимки и песни, да се запознаем и да разпънем голямото знаме. От 10:30 часа до 11:30 часа всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да се избегнат опашките на лифт „Студенец“, използвайте и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за подреждането и безопасността.

Точно в 11:30 ч. – започва спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на „Студенец“.  Участниците се носят бавно и славно като родопска песен, като следват указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни спътници на участниците по време на спускането. До 12:00 ч. – шествието акостира на плаца „Студенец“, където точно в 12:00 с почит ще бъде изслушан българския химн. Неизменно след това ще бъдат извити големи хора, за да бъде показана силата на сплотената общност. Празненството ще премине под звуците на група „Оратница“, чиято музика прокарва своеобразен мост между миналото и съвремието. Събитието се организира от сдружение „Голямото ски спускане със знамена и носии – 3 март“, в партньорство с “Пампорово” АД. Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати