Новини Хотели

Над 25% ръст на туристите в Девин през 2022 г.

   
Над 25% ръст на туристите в Девин през 2022 г.

Ръст на туристопотока от 25,21% отчита в община Девин през 2022 г., съобщи кметът Здравко Иванов. Повишен интерес към региона се наблюдава както от родни, така и от чуждестранни туристи, които са с 5 045 повече спрямо 2021 година. Същата тенденция се наблюдава и при реализираните нощувки, които са 25 481 повече. Градоначалникът на Девин припомни и усилията на общинското ръководство през последните години в това направление.

„Освен, че имаме редица природни дадености, забележителности и минерални извори, се стремим да подобрим инфраструктурата на територията на общината. Организираме различни мероприятия – фестивали, тематични и културни празници, които привличат туристи. Правим всичко по силите си и да рекламираме региона“, коментира още Иванов. Общината набляга на подобряването на градската среда, на поддържането на пешеходните зони, парковете, улиците, районите около туристическите атракции в общината. За целта е закупена и специализирана техника.

Представители на общината, съвместно с местни хотелиери, участват в различни туристически изложения, където представят предлаганите в региона туристически продукти. Наблюдава се и тенденция към увеличаване на броя на категоризациите и регистрациите за 2022 г. на обекти за настаняване и заведения за хранене и развлечения. На територията на общината са регистрирани 4 СПА хотела, 13 семейни хотела, 31 къщи за гости, 51 стаи за гости, 15 апартамента, 2 хижи, вилно селище.

 Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати