Новини

Израелските туристи избират летни, зимни и СПА почивки в България

   
Израелските туристи избират летни, зимни и СПА почивки в България

С голям успех приключи участието на Министерство на туризма на международното туристическо изложение IMTM 2023 в Тел Авив, Израел в периода 14-15 февруари, съобщиха от ведомството.

Интересът към България от израелските туристи през последните години нараства, като туристите вече се ориентират към лятна и зимна почивка, съчетана с балнеолечебни програми.

С оглед важността на пазар Израел и традиционно увеличаващия се брой израелски туристи, както и с цел повишаване интереса на израелските туристи към възможностите, които страната ни предлага за развитие на разнообразни форми на туризъм, Министерството на туризма организира представянето на страната като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимна и лятна почивка, възможности за балнеолечение, за провеждане на културно-познавателни турове, за пътувания с цел развлечения и други в международното туристическо изложение. Националният щанд тази година беше увеличен и се простираше на площ от 100 кв. м. Като съизложители на българския щанд участваха ОП Туризъм – Столична община, Община Варна, Община Самоков, Община Банско, "Макси парк хотел" ЕООД и "Интернешънъл лейжър Проджектс" ЕООД.

Участието на изложението има за цел имиджово представяне на страната, повишаване информираността на посетителите относно разнообразните възможности за туризъм, осъществяване на контакти с чуждестранни туроператори и агенции за включване на България в програмите им за 2023/2024 г. или за тяхното обогатяване.

IMTM е най-старото туристическо изложение в източно-средиземноморския регион на Израел. По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя на изложителите, професионалните посетители и крайните потребители, тъй като сред държавите в региона Израел е с най-много туристически пътувания годишно. На изложението през 2022 г. на площ от 5 200 кв. м взеха участие 1288 изложители от 38 страни, а посетителите бяха над 15 100 души, от които 9900 професионална публика.