Новини Хотели

Booking: Желанието на хората да пътуват не намалява

   
Booking: Желанието на хората да пътуват не намалява

Говорихме много в последните няколко месеца за пътуването за отмъщение след пандемията. Имаше опасения, че ще намалее, поне засега, на базата вашите резултати и тези на ваши конкуренти и авиокомпании. Защо няма да намалее?

Чудесен термин е пътуването за отмъщение. Защото хората толкова отдавна не са пътували. Не можеха да правят това, което обичат – да пътуват. И сега пътуват. Изобщо не намалява това търсене. Ние обявихме снощи много добри резултати. Януари е още по-добър.

Така че желанието на хората да пътуват не намалява.

Тревожите ли се, че в даден момент може да има някакъв вид разрушаване на търсенето? Или с пика на инфлацията в огледалото за задно виждане, тази тревога ще отслабне и хората ще пътуват още повече в бъдеще?

Интересен въпрос. Каква част от наистина добрите резултати за януари, които обявихме се дължат на това, че хората са пътували. За разлика от ноември и декември, когато са не са били сигурни накъде ще тръгне икономиката.

Ние сме глобална компания и имаме много добър поглед на това, което става по света.

Определено Световната купа през ноември и декември забави някои европейски резервации.

Един от стимулите за 2023г. е възстановяването на Азия. През 2022г имахме рекорден брой пътувания, въпреки факта, че голяма част от Азия бе затворена за туристи. Сега тя се отваря. Това е плюс за нас в бъдеще.

Да поговорим малко повече за международните пътувания. Май според някои трендове от пандемията все още има силни вътрешни пътувания. Хората в САЩ пътуват в САЩ и хората в Европа остават в Европа. Започвате ли да забелязвате повече международни резервации? Така ли е?

Да, това показаха цифрите. 48% от бизнеса ни през 2022г. беше международен. Хората се объркват. Ние отчитаме като международни пътуванията зад граница.

Вътрешни пътувания са пътуванията във вашата страна.

Така че 48% от всички хора са пътували в чужда страна. Този процент е все още малко под нивата от 2019г. Това показва, че има още ръст, който може да се очаква от международните пътувания.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати