Оферти

Круизен пакет Нова година Централна Америка

   
Круизен пакет Нова година Централна Америка

ПРОГРАМА

ДЕН 1:

16.12.2023 г. София - Маями
Полет от София до Маями с Турски авиолинии. Следва трансфер до хотел Breakwater South Beach (или подобен), разположен на прочутия Ocean Drive. Настаняване и нощувка.

ДЕН 2:

17.12.2023 г. Маями, САЩ - отплаване в 18:00 ч.
Закуска. Освобождаване на хотела. 
Трансфер до пристанище и настаняване на борда на кораба. Отплаване в 18:00 ч.

ДЕН 3:

18.12.2023 г. Плаване

Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 4:

19.12.2023 г. Очо Риос, Ямайка, 10:00 – 18:00 ч.

Ямайка е една от най-екзотичните дестинации в света. Ярко слънце, карибски цветове, тюркоазена вода. Това е мястото и на най-малките птици – колибри. А мечтали ли сте да плувате с делфини? Тук имате възможност да танцувате, пеете и да получите целувка от тези удивителни създадения в естествената им среда.

ДЕН 5:

20.12.2023 г. Плаване

Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 6:

21.12.2023 г. Картахена, Колумбия, 07:00 – 17:00 ч.

Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други. Само на час път с лодка от града се намират островите Росарио – архипелаг от частни острови, обявени за национален парк, заради красивата си непокътната екосистема. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.

ДЕН 7:

22.12.2023 г. Колон, Панама, 10:00 – 18:00 ч.

Несъмнено първата асоциация, която човек прави е Панамския канал. Акостирайки в пристанищния град Колон, разположен на входа на Панамския канал откъм Атлантическия океан, имате възможност да плавате с ферибот по канала (срещу доплащане), смятан за един от най-сложните технически проекти, осъществени от човечеството. Но Панама също така може да ви удиви с прекрасна природа. Почти цялата е покрита с дъждовни гори. Местните джунгли са едни от най-богатите на растения и животни в света. Бихте могли да карате каяк в езерото Батун - най-голямото изкуствено езеро в света или пък се отправете с кану по водите на река Чагрес. Навлизайки в националния парк Чагрес, ще се срещнете с индианците Ембера, които ще ви пренесат в съвсем друга култура и епоха с техните цветни оскъдни препаски, изрисувани тела, колоритна музика и танци.

ДЕН 8:

23.12.2023 г. Пуерто Лимон, Коста Рика 07:00 – 16:00 ч.

Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много видове птици; карибско крайбрежие дълго над 23км. и хиляди морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук.

ДЕН 9:

24.12.2023 г. Плаване

Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 10:

25.12.2023 г. о-в Роатан, Хондурас 07:00 – 15:00 ч.

Роатан е дестинация, която е все още малко позната, изолирана в залив с прекрасна природа и кристално чиста вода. До момента е сравнително рядко посещавана от туристи и може да се каже, че се смята за едно спокойно тропическо кътче, заобиколено от лазурното синьо Карибско море. В днешния ден ще имате възможност да посетите (екскурзия срещу доплащане) природен парк, където може да се разходите из гъста тропическа джунгла с природни пътеки, висящ мост, множество водопади и повече от 200 живи растения и дървета видове. Да не забравяме и пиратската пещера, която е скрита там…
За желаещите да си отпочинат можем да предложим един от най-красивите карибски плажове – Табяна. Това е място, където кокосови и бадемови дървета се допират до безкрайния фин и бял пясък и ослепително синя вода.

ДЕН 11:

26.12.2023 г. плаване

Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
ДЕН 12:

27.12.2023 г. Морски Резерват на MSC "Ocean Cay", Бахами 09:00 – 22:30 ч.

Ocean Cay е частният остров на круизната компания MSC и морски резерват. С площ от около 4 кв.км. тук ще намерите пристанище, къщички в бахамски стил, фар, беседка за сватби, спортна зона, СПА зона и магазинчета. Островът, който преди се е ползвал за добив на пясък, днес е част от проект на MSC, който има за цел да възвърне естествената природна красота и да възстанови и поддържа местната екосистема, чрез екипи от учени и морски биолози. Ще имате възможност да се насладите на 6 прекрасни плажа и една спокойна лагуна. Можете да изберете как да прекарате деня - в гмуркане и наблюдаване на корали и риби, или да събирате тен на плажа.

ДЕН 13:

28.12.2023 г. Маями, акостира в 07:00 ч.

Закуска. Освобождаване на кораба и настаняване към хотел Breakwater South Beach (или подобен). Обзорна екскурзия (включена в цената), която ще включва Art Deco South Beach Area, Ocean Drive и Villa Versace, South Point park и Fisher Island, Holocaust Monument, Miami Bass Museum Building, Downtown Miami, Freedom Tower, American Arena, Miami Circle, Miami River, Challenger Shuttle Memorial, Little Havana district и още много други, а по време на екскурзията може да научите още много интересни факти и да видите още забележителности.

ДЕН 14:

29.12.2023 г. Маями
Днес ви предлагаме екскурзия до една от най-интересните еко-системи в света – Националният парк Евърглейдс (екскурзия срещу доплащане). Ще се качите на въздушна лодка, която ще Ви преведе директно през блатата и местообитанията на животните; ще видите крокодили и алигатори на техен собствен остров и други екзотични екземпляри от този уникален животински и растителен свят.

ДЕН 15:

30.12.2023 г. Маями

Свободен ден за почивка или разходка по Ocean Drive.

ДЕН 16:

31.12.2023 г. Маями

Изпращаме последния залез от 2023 год. по белите плажове на Маями и се подготвяме за посрещане на новата 2024 година.

ДЕН 17:

01.01.2024 г. Маями

Свободен ден за почивка и забавления.

ДЕН 18:

02.01.2024 г. Маями – София

В този ден освобождаваме хотела и ще се насладим на последния слънчев ден в Маями. Следобед ще се отправим към летището за полет до София в 18:45 ч.

За повече информация вижте ТУК.