Новини Транспорт

Вижте къде ще плава най-новата суперяхта на Ritz-Carlton

   
Вижте къде ще плава най-новата суперяхта на Ritz-Carlton

Ritz-Carlton Yacht Collection, която направи своя дебют с плавателния съд Evrima, вече разполага с още един нов кораб.

Компанията отвори резервации за круизи на борда на втората си суперяхта Ilma, кръстена на малтийската дума за вода.

Яхтата ще направи първото си пътуване през септември 2024 г., което ще продължи седем нощи, транспортирайки пътниците от гръцката столица Атина и да израелския Хайфа.

Ilma ще разполага с 228 каюти, всички със самостоятелна тераса, с капацитет до 456 гости. Въпреки че всички помещения за настаняване са невероятно просторни, яхтата ще предлага и опция за апартаменти от 92 квадрата.

Интериорите са дело на базираната в Лондон AD Associates и дизайнера на осветление DPA, а за екстериорите отговаря финландското студио за яхти Aivan.

Въпреки че корабът е проектиран да изглежда и да се чувства като яхта, той разполага с редица удобства, характерни за круизите.

Гостите могат да се насладят на пет ресторанта плюс 24-часов румсервиз, шест бара (включително изба за вино и салон за пури), Ritz-Carlton Spa, инфинити басейн, бутик и дори детски клуб Ritz.

Има и открита палуба с директен достъп до водата за плуване и водни спортове, посочва T+L.

Ilma ще плава в Средиземно море по маршрути, продължаващи от 7 до 13 нощувки, спирайки на пристанища, като Монте Карло в Монако, крайбрежието на Амалфи в Италия и Канарските острови в Испания.

Цените за круиз със седем нощувки на яхтата започват от $7400 на човек.