Новини Събития

21 български плажа кандидатстват за наградата Син флаг

   
21 български плажа кандидатстват за наградата Син флаг

През тази година за наградата "Син флаг" кандидатстват 21 български плажа, с три повече в сравнение с 2022 г., съобщи за БТА председателят на Българско движение "Син флаг" Станимир Георгиев. Да получи отличието е подало заявка само едно яхтено пристанище - "Марина Диневи".

На национално ниво кандидатите вече са одобрени, допълни Георгиев. До края на април ще стане известна и оценката на международното жури, чието седалище е в Копенхаген, Дания.

Три са новите кандидати през тази година да получат "Син флаг", уточни Георгиев. По думите му това са плажовете "Бяла-юг", "Хижа Черноморец-юг" и "Св.Влас-изток".

Най-дългогодишен носител на "Син флаг" у нас е "Слънчев бряг", допълни Георгиев. Според него този плаж кандидатства за престижния сертификат от 1995 година. Сред дългогодишните носители са и "Слънчев ден" и "Дюни".

Наградата "Син флаг" е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени повече от 4 000 плажа и яхтени пристанища в цял свят. Заслужилите го трябва да отговарят на редица критерии, свързани с качеството на морската вода, безопасността, услугите, удобствата за туристите.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати