Новини Събития

Проф. Георги Рачев: Студен фронт идва към България, топло и слънчево време през уикенда

   
Проф. Георги Рачев: Студен фронт идва към България, топло и слънчево време през уикенда

Студен фронт идва след обяд към България, той ще донесе валежи в северозападната част от страната. Утре те ще се придвижат и към Източна България, прогнозира проф. Георги Рачев по бТВ. 

В столицата се очаква да е малко по-хладно в сравнение с предходните дни, но въпреки това температурите ще са около 13 градуса. Събота и неделя ще е слънчево и приятно с температури от 19-20 градуса. За Пловдив прогнозата е за още по-високи температури – през седмицата ще преобладават температури около и над 20 градуса, като само във вторник и сряда ще е малко по-хладно и дъждовно. По родното Черноморие ще е по-хладно. По традиция морето оказва влияние на температурите във Варна и Бургас, особено ако вятърът е източен. В Бургас градусите ще варират между 10 и 15. 

В Добрич се очакват обилни валежи от дъжд и съществено застудяване в сряда, когато температурата ще падне под 10 градуса. Вятърът там ще е североизточен. В края на седмицата обаче и там ще се радват на по-топло и слънчево време. 

В петък, събота и неделя плевенчани ще се радват на значително по-топло време – температурите там ще са над 20-22 градуса.  Градът е лакмус за континенталния климат в Северна България. Същото важи е за Велико Търново, където след дъждовната сряда ще започне сериозно покачване на температурите.