Новини Хотели

Новият хотел The Emporium Plovdiv – MGallery е вдъхновяващо допълнение към културата на Пловдив

   
Новият хотел The Emporium Plovdiv – MGallery е вдъхновяващо допълнение към културата на Пловдив

The Emporium Plovdiv – MGallery e знаков хотел от луксозната колекцията на бранда МGallery в България. Хотелът е разположен във възродена сграда с интересно минало и заобиколен от пулсиращия културен живот на Пловдив, посреща своите гости със завладяващата история на най-стария постоянно обитаван град в Европа. Посетителите на града ще бъдат хипнотизирани от уникалния дизайн на този хотел, индивидуализираните преживявания и запомнящите се ритуали, посветени на себеопознаване, характерни за бранда MGallery.

Проектиран от световно известното архитектурно студио Sundukovy Sisters S+S, бутиковият  петзвезден хотел, разположен на пешеходно разстояние от основните туристически и археологически съкровища на Пловдив, предлага 61 дизайнерски стаи, включително 12 забележителни апартамента, и разнообразие от изключителни удобства за луксозно изживяване. Интериорът на хотел The Emporium Plovdiv-MGallery напомня на формата на древен Форум – място, където модерността, първокласното обслужване и интелигентните технологии се срещат с автентичните характеристики на сградата. Изтънченият лукс се подчертава от умело съчетаните в модерна интерпретация съвременни материали, характерни за сградата елементи и разпознаваеми архитектурни мотиви от древността: емблематичните златни елементи, декоративна арт мазилка, елегантни лампи, естествено дърво и абстрактни картини, изпъкващи в атмосферата на индустриален минимализъм.

Пренасяйки гостоприемство в бъдещето, The Emporium Plovdiv-MGalleryвпечатлява с иновативни технологии за подобряване на хотелското изживяване за своите гости чрез концепцията на Умни Стаи /Smart Rooms/, пълна с възможности за персонализиране, които позволяват на гостите да управляват индивидуални сценарии според настроението си: да регулират светлината в стаята си, да задават атмосферата, да отварят и затварят завесите и да контролират аудио-визуалните функции.

The Emporium Plovdiv – Mgallery е едно красиво приключение за създаване на незабравими моменти за нашите гости, пътуващи до Пловдив от цял ​​свят. С уникалната атмосфера на бутиковия бранд MGallery, който издига гостоприемството на по-високо ниво, ние насърчаваме всеки гост, който ни се довери, да се отпусне, да се наслади на някои от най-старите златни съкровища в света, открити в региона, и да създадеистории, които остават като спомен завинаги “, каза Павел Панчак, генерален мениджър на The Emporium Plovdiv-MGallery.

Като перфектна комбинация от традиция и модерност, чисто новият хотел The Emporium Plovdiv-MGallery предлага уединени релакс и фитнес зони, помагайки на гостите да поддържат баланс между тялото и душата в изискана обстановка и пълно спокойствие. Гостите могат да се насладят също на иновативен ресторант Torro Premio и на първия в България шампанско & коктейл бар, чиито предложения очароват с уникални вкусове и аромати, авторски решения на класически ястия, оживен и авангарден интериор, предразполагащ социални контакти.

Пловдив е вторият по големина град в България и ние сме изключително щастливи да представим такъв  емблематичен проект в този регион. В дизайна на хотела са запазени  оригиналните черти на сградата, допълващи се с акценти от културното наследство на страната ни.Отличителен като архитектура и централно разположен, The Emporium Plovdiv-MGallery е идеалното място да се потопите в духа на славното минало на Пловдив с поглед към бъдещето“, допълва Бойко Качулев, инвеститор в хотела.

Интериорното оформление на хотела е дело на Sundukovy Sisters S+S, едно от най-бързо развиващите се и креативни архитектурни студия в хотелската индустрия и носител на титлата „Дизайнер на годината “2018, присъдена от The Gold Key Awards, Ню Йорк.

The Emporium Plovdiv – MGallery е мястото, което липсваше в Пловдив, хотелът притежава всички предпоставки за развитие на висок клас туризъм в града под тепетата. Само в рамките на по-малко от година от своето официално откриване, хотелът прие значими имена от българския и световен шоубизнес, и дава сериозна заявка да бъде мястото на взискателните и класни гости.