Новини Транспорт

Марио Бакалов очарова учениците в Училище за авиация

   
Марио Бакалов очарова учениците в Училище за авиация

Второто издание на инициативата „Училище за авиация“, което се проведе днес, срещна учениците от Първа английска езикова гимназия с капитан Марио Бакалов. Той разказа за пътя, който е извървял до сбъдването на своята детска мечта да стане пилот. Сподели за предизвикателствата, които е срещнал, за да кацне в София най-големия самолет в света и то пилотиран от българин. Представи основите на аеродинамиката и редица интересни случи от пилотската си практика. Младежите бяха запленени от неговите истории и му зададоха много въпроси, свързани с професията.

Учениците научиха и за различните дейности и професии, които се извършват на едно летище, за да може броят на излитанията да бъде равен на броя на кацанията. Гимназистите посетиха и Института за въздушен транспорт, където им показаха как се обучава кабинният екипаж за реакция в извънредна ситуация. В края на интерактивния урок всички получиха дипломи за успешно завършване на мартенското издание на „Училище за авиация“.

Столичният аеропорт възроди своята инициатива, в която ученици от основни и средни училища участват в образователната програма на летищего. Началото на „Училище за авиация“ бе поставено през 2017 г., но пандемията наложи прекъсване за почти 2 години.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати