Новини Транспорт

British Airways отменя десетки полети преди Великден

   
British Airways отменя десетки полети преди Великден

В началото на великденските празници British Airways отменя около 32 полета дневно от и до лондонското летище „Хийтроу” поради планирана стачка, предаде АА, цитирана от NOVA.

Според съобщенията този ход на авиокомпанията е предприет, след като 1400 служители по сигурността на "Хийтроу", които са членове на профсъюза Unite, обявиха, че ще напуснат поради продължаващия спор за заплащането.

Работниците на Терминал 5, който се използва от British Airways, ще вземат участие в стачните действия и ще засегнат полетите по време на Великденските празници. Стачката ще започне на 31 март и ще продължи до 9 април.

"Летище "Хийтроу" е виновно за грубо лицемерие. То изплаща заплати на своя изпълнителен директор и висши мениджъри, но работниците, които правят компанията успешна, получават заплати като бедняци", заяви Шарън Греъм, генерален секретар на профсъюза Unite the Union.

"За съжаление се наложи да направим малък брой корекции в разписанието си", цитират доклади на British Airways.

"Извинихме се на клиентите, чиито планове за пътуване са били засегнати, и им предложихме редица възможности, включително презаписване за нов полет с нас или с друга авиокомпания, или искане за пълно възстановяване на сумата."

"Няма да позволим тези ненужни стачки да повлияят на трудно спечелените почивки на нашите пътници", заяви говорител на Хийтроу.

Междувременно летището съобщи, че разполага с 1000 души допълнителен персонал, който да оказва съдействие на пътниците по време на великденската ваканция.