Анализи Новини

Черна гора е любима дестинация на британците

   
Черна гора е любима дестинация на британците

Черна гора беше отличена с престижната награда в категорията "Любима скрита дестинация" на Travel Gossip Awards 2023, предаде черногорската агенция МИНА, цитирана от БТА.

Националната организация по туризъм на Черна гора (НОТ) обяви, че гласуването за най-желана дестинация е станало по време на годишното събитие Travel Celebration на онлайн платформата Travel Gossip.

Съперници на Черна гора за титлата са били Халкидики в Гърция, Коста Рика, Британска Колумбия в Канада и Бекия на Сейнт Винсент и Гренадини.

Директорът на НОТ Ана Трипкович Маркович изрази задоволство, че Черна гора е получила престижната награда в толкова силна конкуренция, тъй като отличието може да допринесе за подобряване на имиджа и по-доброто позициониране на дестинацията.

"Като се има предвид, че британският пазар е стратегически важен за Черна гора, ние сме особено доволни да бъдем отличени от туристически агенти от този пазар. През миналата година са регистрирани пет пъти повече туристи от Великобритания, отколкото през 2021 г., и тази награда ни насърчава, че тенденцията ще продължи и в бъдеще", каза Трипкович Маркович.

Наградата допринася за популяризирането на Черна гора като туристическа дестинация във Великобритания, тъй като Travel Gossip е специализирана платформа, която е събрала хиляди туристически агенти и туроператори от този пазар чрез социални мрежи, електронен маркетинг и пътуващи презентации.