Анализи Новини

Сплотяващите почивки са нов тренд в семейните пътувания

   
Сплотяващите почивки са нов тренд в семейните пътувания

Нова тенденция в пътуванията набира скорост – така наречените „сплотяващи почивки“, предназначени да сближат определени членове на семейството. Том Барбър, съосновател на Original Travel, е сред първите, които го забелязват точно преди пандемията.

„След като помогнехме на клиентите да резервират основната си семейна почивка, те все повече ни питаха за отделни почивки, на които родител да отиде с някое от децата. Те търсеха сближаване и пълноценно общуване.

Днес все по-често срещани са почивките на баба, дядо и внук, пораснали деца, които си подаряват ваканция с родител, както и всякакви други комбинации.“

За да отговори на търсенето, Original създава колекция от сплотяващи ваканции, която включва набор от дестинации, подходящи за различни възрастови групи и интереси.

Незабравим избор за младежи е приключенска ваканция в джунглата и по плажовете на Тайланд, която включва риболов на раци, изследване на пещери, търсене на съкровища, пътуване с тук-тук, разходки с каяк, плуване с морски костенурки и нощувки в лодки и къщички на дървета.

Pixabay

Има дори предизвикателство, по време на което родител и дете се престрашават да хапнат скакалци на скара.

Популярните са и кратките летни ваканции в Хърватия, стартиращи от Дубровник, където е заснет Game Of Thrones. След това туристите се отправят с ферибот към островите Елафит - първокласно място за скачане от скали в морето, каране на каяк и гмуркане до труднодостъпна пещера.

Майка и дъщеря пък могат да предпочетат малка почивка във Флоренция с престой в хотел Continentale, чийто гости до музея на Salvatore Ferragamo. В него са изложени обувки, които емблематичният италиански бранд създава за суперзвезди, като Одри Хепбърн, Мерилин Монро и Грета Гарбо.

Пазаруване и посещение на театрални постановки са са популярни ваканции за сплотяване на представители от всички възрасти, като най-добрият избор е отсядане в историческия хотел Knickerbocker. Разположен на ъгъла на Бродуей и 42-ра улица, той е само на няколко крачки от Таймс Скуеър. Спортните почивки пък са особено подходящи за бащи и синове. Единият вариант е мини ваканция за голф в португалския Алгарве.