Хотели

Евтинията по родното Черноморие привлече румънци, поляци и много българи

   
Евтинията по родното Черноморие привлече румънци, поляци и много българи

За Великден хотелите по Южното Черноморие, които отвориха, изпълниха почти 100% от капацитета си. Много българи, но и чужденци избраха да почиват там.

Макар празничните дни да бяха сравнително дъждовни, не липсваха туристи в курортите. Времето все още не е подходящо за плаж, но гостите се потопиха в българските традиции за Великден и атмосферата на празника.

"Румънци, поляци, много българи. Тази година учудващо и снегът даде време и по нашето Черноморие имаше слънце, така че българите се разпределиха, но и ние по Южното Черноморие имахме български туристи. Това е репетиция за всички хотелиери, за да видим как ще започне летният сезон. Очакваме тази година да бъде много добър", заяви пред БНТ Евелина Пулева, от Бургаската регионална туристическа камара.

Хотелиерите използваха този ранен поток от туристи, за да обучат персонала си, който ще работи през лятото, както и да набележат плюсовете и минусите в своите бази

"Сега в момента цените са изключително ниски. Нашата реклама, която правим в момента, е с тези туристи. Те като се върнат, разказват колко е хубаво в България и така почти всяка година идват нови и нови, които разказват за България, за Слънчев бряг, за Несебър", обясни Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг.

Чужденците останаха изключително доволни, макар че нощувките са поскъпнали с 10-20 лв. Освен от България, туристи пристигат от съседните балкански страни, както и от Полша.

"Тук отпразнувахме Великден. За първи път сме в България със съпруга ми. Възползваме се от това да опитаме вашата традиционна храна, за която сме чували, че е много вкусна. Изобщо не ни е скъпо. Приемливо е за един обикновен човек. Препоръчваме на всички близки да дойдат да си прекарат почивните дни тук", каза Даниела, турист от Румъния.