Анализи

Британският в. Експрес: България е идеалната бюджетна дестинация за лятото

   
Британският в. Експрес: България е идеалната бюджетна дестинация за лятото

Идеалната дестинация за евтина почивка за британците е една до голяма степен неизследвана държава в Европа, която е по-евтината алтернатива на Испания. Така започва статията си британското издание „Експрес“, позовавайки се на проучване на известния портал за отдих и туризъм Loveholidays. Разбира се, че стана въпрос за България.

В статията се цитира главния му маркетинг директор Ал Мъри, който казва:

„България разполага с редица планини, реки и езера за безстрашните пътешественици. Но страната остава до голяма степен неизследвана, което я прави идеална дестинация в Източна Европа за по-приключенски настроените туристи. Чистите езера и обектите на ЮНЕСКО я превръщат в идеалната държава, която можеш да опознаеш на спокойствие, без обичайните тълпи. Освен това,

живописната й брегова линия предлага просторни

и недокоснати плажове, които са много по-малко туристически от средиземноморските им алтернативи.“

Балканската държава разполага с плажове на Черно море, планини и реки и това я прави идеалното място за изследване, твърди изданието. Британските туристи

могат да летят до България

за по-малко от четири часа с множество евтини директни полети от летищата в Обединеното кралство. Желаещите да отдъхват на плажа, могат да изберат Слънчев бряг. Това е най-оживеният и известен български черноморски курорт, който предоставя също така възможности за водни спортове, както и за пейнтбол, картинг и аквапарк, пише изданието. Слънчев бряг е известен с нощния си живот. Освен това, британските туристи ще намерят по-евтина бира в България, отколкото в други известни парти дестинации.

Но България не е само плажове. Туристите ще открият, че балканската страна има още много неща за изследване. В столицата София те могат да се възхитят на впечатляващата катедрала „Александър Невски“ или да усетят пулса на градския живот на булевард „Витоша“. Една от водещите забележителности на София е Музеят на илюзиите, където гостите могат да си направят неправдоподобни снимки за своя Instagram, пише „Експрес“.

Освен София, изданието препоръчва на британците да посетят и Пловдив, едно от културните средища на България, и най-вече – пловдивския творчески квартал „Капана“, както и да разгледат светлинното музикално шоу в Цар Симеоновата градина.

„Не само че по-малко посещаваните дестинации обикновено са по-малко туристически, но за щастие на туристите, те често са и на по-ниска цена. Това ги прави идеален вариант за пътуващите с ограничен бюджет това лято“, заключава Ал Мъри, цитиран от „Експрес“ .