Новини Транспорт

Луфтханза купува нови седалки, за да направи презокеанските полети по-комфортни

   
Луфтханза купува нови седалки, за да направи презокеанските полети по-комфортни

Пътниците в презокеанските полети на "Луфтханза" (Lufthansa) скоро ще се радват на по-голям комфорт, след като компанията обяви, че планира да обнови самолетите си с 27 000 нови седалки, предаде ДПА.

Главният изпълнителен директор на авиокомпанията Йенс Ритер съобщи, че за подобряване на продуктите и услугите на групата на "Луфтханза" до 2025 г. ще бъдат инвестирани 2,5 милиарда евро. Около 80 на сто от тях ще бъдат вложени в самата "Луфтханза". Групата включва още Австрийските и Швейцарските авиолинии (Austrian, Swiss), "Юроуингс" (Eurowings) и "Бръселс еърлайнс" (Brussels Airlines).

От "Луфтханза" изтъкват, че целта им е да привлекат по-заможни пътници, като за целта в бизнес класата на авиокомпанията ще бъдат инсталирани седем различни видове седалки, а 24 нови самолета за дълги полети ще започнат за извършват курсове през тази и следващата година. "Луфтханза" има амбицията да продължи да бъде първокласна авиокомпания", заяви Ритер.

"Луфтханза" претърпя сериозни загуби по време на първите две години на пандемията, а през миналата серия от забавяне и отмяна на полетите удари по реномето на компанията.

За да избегне подобен сценарий през настоящата година, авиокомпанията намали полетите си. В резултат по време на великденските пътувания 66 на сто от самолетите на "Луфтханза", излитащи и кацащи на летището във Франкфурт спазваха разписанието си. Същото се е отнасяло за 78 на сто за полетите от и до Мюнхен.

Същевременно Ритер се оплака, че постоянните стачки в Германия струват скъпо на компанията. "С изключение на първите 14 дни в годината не минава и седмица без да бъдем засегнати от синдикален протест. За ден стачка трябва да променим резервациите на 200 000 души", казва Ритер.