Новини Транспорт

Министърът на транспорта нареди проверка за самолета, кацнал във Варна

   
Министърът на транспорта нареди проверка за самолета, кацнал във Варна

Вицепремиерът Христо Алексиев разпореди проверка на причините, довели до отказа на част от пътниците да слязат от самолет на летище Варна.

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди проверка на ситуацията от петък, 26 май, при която пътници отказаха да слязат от самолет на авиокомпания Wizz Air на летище Варна.

Авиокомпанията е изпълнявала полет от Абу Даби до София. Поради закъснение на полета, самолетът е пренасочен към летище Варна, тъй като през нощта на летище София се извършва планов ремонт и пистата е закрита за кацане и излитане.

„Наредих на ръководството на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ да извърши щателна проверка на причините, довели до ситуацията на летище Варна, при която пътници отказаха да слязат от самолета. Най-вече държа да бъде изяснено от проверяващите дали са спазени правата на пътниците“, посочи вицепремиерът Христо Алексиев. Той допълни, че при установяване на нарушение ще бъдат предприети необходимите законови действия.