Новини Транспорт

ITA Airways и Turkish Airlines ще си партнират

   
ITA Airways и Turkish Airlines ще си партнират

ITA Airways, националният превозвач на Италия, и Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече страни от всеки друг превозвач в света, съвместно обявяват началото на партньорство за споделяне на кодове, което ще влезе в сила през юли 2023 г. Подписаното споразумение между двата национални превозвача ще предложи повече гъвкавост по отношение на избора на полети за клиентите на двете авиокомпании между Италия и Турция.

Чрез това партньорство за споделяне на кодове номерата на маркетинговите полети на ITA Airways ще бъдат поставени на полетите на Turkish Airlines между Рим и Истанбул; и Turkish Airlines ще постави своите маркетингови номера на 9 дестинации на ITA Airways в Италия от Рим, включително Бриндизи, Бари, Катания, Флоренция, Генуа, Палермо, Ламеция Терме, Торино и Триест. Това партньорство ще предоставя подобрени услуги на клиентите на двете авиокомпании с безпроблемна свързаност на един билет и чрез чекиране на пътници и багаж до крайната им дестинация.

Г-н Билал Екси, главен изпълнителен директор на Turkish Airlines, каза „Рим и Истанбул винаги са били изключителни градове за привличане и свързване на хора. Твърдо вярвам, че това споразумение за споделяне на кодове между Turkish Airlines и ITA Airways ще развие съществуващата мрежа с още повече дестинации и ще насърчи сътрудничеството и трафика между две държави с висок потенциал. В допълнение, това партньорство е на път да генерира положителна енергия за туризма, да разшири обхвата на Turkish Airlines и да подобри ползите за клиентите.“

„С CODESHARE партньорството с Turkish Airlines търговската стратегия на ITA Airways за растеж прави крачка напред, заедно със съществуващите партньорства с водещите световни превозвачи – каза Фабио Лазерини, главен изпълнителен директор и генерален мениджър на ITA Airways – Това партньорство отваря привилегирован маршрут за достъп до Истанбул, един от най-завладяващите и богати на история градове в света за всички пътници на ITA Airways. Това споразумение представлява 32-то споделяне на кодове на компанията: отличен резултат, който постигнахме за по-малко от две години.

Новите код-споделени полети ще бъдат достъпни за закупуване чрез каналите за продажба и уебсайтовете на авиокомпаниите на ita-airways.com и turkishairlines.com.