Новини Транспорт

САЩ отчeтоха най-високия брой авиопътници от 2019 година

   
САЩ отчeтоха най-високия брой авиопътници от 2019 година

Администрацията за транспортна безопасност на САЩ (TSA) обяви, че е проверила 2,785 милиона авиопътници на 16 юни, което е най-високият брой отпреди пандемията от Covid-19, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Органът за безопасност съобщи, че е проверил приблизително 10,6 милиона пътници от петък до понеделник, което е средно 2,67 милиона пътници на ден.

Авиокомпаниите съобщиха за малко отменени полети през празничния юнски период, а миналия петък е бил четвъртият най-натоварен ден за проверки от ноември 2019 г., подчерта администрацията за транспортна безопасност.

Възстановяването след пандемията изглежда ще продължи, като индустриалната група "Авиолинии за Америка" очаква рекордните 256,8 милиона пътници да летят през тримесечието юни-август, което е с 1 на сто над регистрираните 254,6 милиона пътници през същия период на 2019 г.

Федералната авиационна администрация (FAA) прие през март исканията на "Делта еър" (Delta Air) и "Юнайтед еърлайнс" (United Airlines) за временно връщане на до 10 на сто от слотовете и разписанието на полети на свръхнатоварените летища "Джон Кенеди интернешънъл" (John F. Kennedy International) в Ню Йорк , "ЛаГуардия" (LaGuardia), "Нюарк" (Newark) и "Вашингтон нешънъл" (Washington National), позовавайки се на недостиг на контрольори на въздушния трафик от 15 май до 15 септември.