Новини Събития

МВнР предупреди българите да не пътуват до Русия

   
МВнР предупреди българите да не пътуват до Русия

Българското външно министерство предупреди българските граждани да избягват пътувания в Русия.

“Ако присъствието ви на територията на Руската федерация не е от изключителна важност, съветваме да преосмислите своите планове“, посочват от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер:

+ 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес:

[email protected]; и към Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург на следните телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected]

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

“Предупреждаваме българите да избягват региона, в който се развиват действията. Оставаме на разположение и следим ситуацията в Русия ежеминутно“, коментира вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Тя добави, че за момента ситуацията е част от вътрешните работи на Русия, а решение на президента е дали да свика Консултативен съвет за национална сигурност.