Оферти

Непознатата Черноморска Турция на 05 - 10.09.2023

   
Непознатата Черноморска Турция на 05 - 10.09.2023

Акценти по програмата: 
 
Полонезкьой – чудно място,  в превод означава "селото на поляците", с много интересна история, сега се обитава от заможни хора, които живеят в малкото останали дървени къщи, създадени по европейски стил. Привлича посетители с огромна зелена шир, която е определена за първия национален парк на Истанбул. 
 
Амасра - Перлата на турското Черномория заради извънредно красивата си природа. Градът е заобиколен от високи скалисти планини, покрити с борови гори.
 
Сафранболу - Място, обладано от красота и спокойствие, място, което пречиства душата...Самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО.
 
Уникално! Една от забележителностите на Сафранболу е Кристалната тераса /CAM SEIYR/ , която се намира в Каньона Токатлъ . Построена е над 80 метра височива , площта е 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души . Ще почуствате, че ходите във въздуха...

НОВА Програма - Непознатата Черноморска Турция! Ще попаднете в един вълшебен свят...

Дата на заминаване: 05 - 10.09.2023

 Програма на Екскурзията Непознатата Черноморска Турция

Ден 1 :
21:00ч. тръгване от гр. София (Автогара Сердика)
21:30ч. тръгване от гр. Ихтиман (Комплекс Мотел Ихтиман)
21:50ч. тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанция Shell)
22:30ч. тръгване от гр. Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург)
23:00ч. тръгване от гр. Хасково (бензиностанция Shell)
Нощен преход с преминаване на ГКПП Кап. Андреево и Капъкуле.
 
Ден 2 - Рано сутринта кратка спирка в селцето Полонезкьой на азиатскияj брягq което е основано от полски емигранти през средата на 19 в. Селото е с автентични полски къщи и разположено сред красиви гори. Престой около 1 час ,за разходка и възможност за закуска. Тръгване към черноморския град Шиле – разположен на източния черноморски бряг на входа на Босфора. Околията Шиле има около 90 км крайбрежие с прекрасни плажове, хотели, заведения Има и няколко малки острова, на един от които има останки от стара крепост. Сред местните забележителности са и дрехите от памук „шиле бези” произвеждани тук. Продължаване към град Ава - с дадености като прекрасен плаж, чиста вода, липса на промишлени замърсители. Градът се намира между две реки – Гьоксу и Йешилчай. В близост се намират и интересни скални образувания – местността Килимли. Фотопауза. Пристигане в Ава, по желание разходка с моторни корабчета по реката Карасу (Всяка лодка събира 10 човека и разходката е 1 час)=
Вечеря и нощувка.  
 
Ден 3 - След закуска тръгване за Амасра – живописно градче, които се състои от две части – континентална и островна, свързани помежду си с каменен мост, построен по времето на Римската империя. Амасра е наричана Перлата на турското Черноморие заради извънредно красивата си природа, градчето е заобиколено от високи скалисти планини, покрити с борови гори.  Амасра е един гигантски музей на открито с паметници от Римската империя, Византия и Османската империя. Изцяло запазена е Византийската църква в града. Още забележителности са крепостта Амасра, морския фар, чаршията на дърворезбарите, плачещото дарво. Ориенталска атракция е и чаршията Чекиджилер. В града изобилстват също така магазини за сувенири и рибни ресторанти. Вечеря и нощувка. 
 
Ден 4 - След закуска отпътуване за Сафранболу –включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. По пътя почивка на кристалната стъклена тераса за снимки. Сафранболу – името на града идва от растението шафран, което се е отглеждало тук в огромни количества. Следва пешеходен тур – тук има над 1000 регистрирани исторически обекта, турски бани и джамии. Известни са  етнографските къщи от 18-19 век. Историческата част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Свободно време за разходка из сергиите в града предлагащи тъкани кърпи, бродерия, билки и местни сладкиши. Следва посещение на тепето Хъдърлък където се предлага чай от шафран. Посещение на етнографското селище Юрук. Вечеря и нощувка.  
  
Ден 5 - След закуска отпътуване към Истанбул – великолепният мегаполис, разположен на два континента.  Пристигане и настаняване в хотела.  По желание обиколка на града. Нощувка.
 
Ден 6 - Туристическа програма по желание:Обиколка на Истанбул, Разходка с корабче по Босфора, Посещение на двореца Долмабахче. Отпътуване към Одрин. Кратка спирка и свободно време. Продължаване за България. Пристигане в София вечерта.
За повече информация вижте ТУК.


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати