Транспорт

Два допълнителни нощни влака за Бургас ще пътуват през летния сезон

   
Два допълнителни нощни влака за Бургас ще пътуват през летния сезон

Два допълнителни нощни влака ще пътуват през летния сезон от София до Бургас през Подбалканската железопътна линия и в обратното направление, както и от Горна Оряховица до Бургас през Шумен, Карнобат и в обратната посока. Композициите на тези влакове ще се движат от 30-и юни /петък/ между София и Бургас и от 1-ви юли /събота/ между Горна Оряховица и Бургас, като по този начин БДЖ се стреми да осигури още възможности за придвижване във връзка с повишения интерес към пътуване с влак до морските градове през лятото.

Чрез новоназначената композиция от Горна Оряховица за Бургас се предоставя удобна възможност за пътуване от Северна България до Бургас и обратно. За този влак ще има удобна връзка от Русе за Бургас и в обратното направление, както и ще осигури възможност за директно пътуване до черноморския град от Плевен, Търговище и Шумен и връзка с влаковете от Видин и Враца. По този начин за пътуващите с влак до Бургас от Северозападните райони на страната няма да се налага да пътуват до София, за да се придвижат до Бургас. Композицията на този влак ще бъде съставена от два вагона със седящи места и един кушет вагон.

Нощните бързи влакове София-Бургас-София, които ще пътуват през Подбалканската железопътна линия, ще се движат в състав от шест вагона със седящи места и един спален вагон.

Допълнителните нощни влакове ще се движат със следното разписание:

  • Бързият влак № 3687 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 23:40 ч. и ще пристига в Бургас в 06:22 ч.;
  • Бързият влак № 3686 от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 22:50 ч. и ще пристига в София в 05:20 ч.;
  • Бързият влак № 2687 от Горна Оряховица за Бургас ще заминава от гара Горна Оряховица в 00:50 ч. и ще пристига в Бургас в 06:12 ч.;
  • Бързият влак № 2686 от Бургас за Горна Оряховица ще тръгва от гара Бургас в 23:25 ч. и ще пристига в София в 04:35 ч.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.