Новини Хотели

Хотелиери стартират инициатива за водата по Българското Черноморие: Чиста е!

   

Водата на Слънчев бряг е чиста
  Мирослав Иванов, Слънчев бряг

Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE) стартира инициатива за чистотата на морската вода по Българското Черноморие, съобщиха от организацията.
"Стартираме една инициатива, провокирана от злонамерените публикации и слухове, които поставят под съмнение чистотата на морската вода по Българското Черноморие. Не знаем, доколко тази истерия е спонтанна или платена, но според нас в момента нито правителство, нито общини полагат достатъчно усилия, за да парират негативите за летния ни туризъм от нея. И това се случва в разгара на сезона", коментира изпълнителният директор на организацията Георги Дучев.
В тази връзка от BAHE стартират кампания "Чиста е!", която ще разчита на ентусиазма и солидарността на хотелиерите и която при евентуален успех ще парира до голяма степен злонамерените слухове. С тази инициатива канят мениджъри на хотели по Българското Черноморие да се снимат в обичайното им работно облекло или униформа, стъпили в чистата морска вода, на плажа. Слад като  изпратят такава своя снимка, от организацията ще й поставят надпис „Чиста е!“ на няколко езика. На снимката ще присъстват също имената на съответния мениджър, неговата длъжност, името на съответния хотел и дата. 
Снимките ще бъдат публикувани като серия от постове в социалните мрежи, в специално създадения за целта уебсайт BeautifulBlackSea.com.
Целта е чрез простичкото позитивно послание „Чиста е!“, изписано на няколко езика, да се внуши на потенциалните туристи, че нямат никакви основания да се притесняват за чистотата на водата. Като гаранция, мениджърите на хотели застават зад това послание с лицата и имената си.
Кампанията се провежда спонтанно и изцяло доброволно и за да постигне желания ефект, ще е необходима подкрепата на всички хотелиери по Черноморието. Като цяло, реакциите са изцяло положителни и се надяваме да успеем в близките няколко дни да получим колкото е възможно повече снимки, отбеляза Георги Дучев.
 
Димо Христов