Оферти

О.БАЛИ И СИНГАПУР РИТРИЙТ 14 ДНИ/ 12 НОЩУВКИ

   
О.БАЛИ И СИНГАПУР РИТРИЙТ 14 ДНИ/ 12 НОЩУВКИ

31 ОКТОМВРИ - 14 НОЕМВРИ 2023

ЦЕНА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 5200ЛВ.

ЗАЩО БАЛИ и СИНГАПУР?
Югоизточна Азия е регион, населяван от различни народи, има уникална природа и предлага на пътешественика широка гама от преживявания. Незвисимо дали искате да опознаете богатото културно наследство в Бали, тропическата гора, или искате да се отпуснете на плажа, да практикувате йога, да опитате местната кухня или да бъдете активни и изкачите вулкан, нашето пътуване има какво да Ви предложи. 
о. Бали е известен и с другото му име - Островът на Боговете. И действително, пътуването до остров Бали може да се каже, че е променящо живота на човек. Бали е една различна реалност, истински тропически рай, със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани.Идеалното място за ритрийт.
А Сингапур също не бихме пропуснали, град, който си заслужава да бъде видян и изживян!
Какво да очаквам?
Подготвили сме пакет от практики, с които чрез тантра за жени, кундалини йога и ролеви игри ще разкрием потенциала на всяка жена да достигне до заложените в нея способности да лекува и усеща лечебната си енергия. Ще се разтворим и заживеем с лекота в неизвестното, реагирайки спонтанно на живота момент след момент. Ще се учим и спомняме как да разкриваме дарбите си, как да се преоткриваме и да как да слушаме интуицията си. 
Ще лекуваме миналите рани, които са останали съхранени в тялото.
Ще се доверяваме и отпускаме, ще си спомним радостта от способността да имаме упование в живота. 
Ще се учим как да внасяме от нашето женско присъствие и изящество в отношението ни с другите и във всички аспекти от живота ни. 

Очакват ви:

Кундалини йога
Ролеви игри
Медитации
Деарморинг (разброниране) 
Огнен ритуал 

Подарете си това необикновено пътуване и преживяване. Островът на боговете, Бали, е най-прекрасното място за събуждане на блаженството, спонтанността и радостта от това да си жена, откривайки цял един нов свят и преоткривайки себе си. 

Забележка: Всички практики са по желание и не изискват специални умения или физическа подготовка. Мъжете са добре дошли на нашето пътуване, но йога и тантра практиките са само за жени! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ШЕСТ ДНИ В УБУД

Културната столица на о.. Бали – Убуд

 

ЧЕТИРИ ДНИ НА МОРЕТО

Пемутеран - девствена природа, красиви плажове, великолепни гледки

 
ДВА ДНИ В СИНГАПУР
Сингапур - плаж, красива крайбрежна алея, кокетни ресторанти и кафенета

31 октомври - 14 ноември 2022

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА

Ден 1: София – Истанбул 31 октомври 2023
Събиране на групата на летището в 19.30. Излитане от София за Истанбул в 21.30.
Ден 2: Истанбул – Убуд 1 ноември 2023
Пристигане на летище Денпасар. Трансфер до Убуд и настаняване в Сри Ратих Котиджис Ризорт. Разположен в непосредствена близост до сърцето на града, но и на много спокойно място, хотелът предлага на своите гости спокойствие и пространство за пълноценен престой. Нощувка.
Ден 3: Убуд – 2 ноември 2023
Сутрешна йога практика.
Закуска.
Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазараВ Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен.
Идеи за допълнителни дейности по желание в този ден:
Екскурзия по желание : Парка Таро и Маймунската гора 
Дейности в парка за слонове Таро и посещение на маймунската гора. Дейностите в парка за слонове са различни – хранене на слон, езда на слон, къпане на слон. Желаната дейност се заявява и заплаща на място.
Цена на билета за Таро е около 1200 000 рупии, транспорта за деня е безплатен
Масаж - Цена около 150 000 - 200 000 рупии
Нощувка

Ден 4: Убуд – 3 ноември 2023
Йога практика.
Закуска.
11 ч. – среща на групата за запознаване и обличане в традиционни балийски саронги ( с молба предварително всеки да е облякъл бяла блуза или риза )

12ч. - начало на нашето приключение. Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура.
Ще спрем за обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси.
После ще имаме възможност да се разходим сред оризовите тераси на Гунунг Кави и посетим същия храм. Изсечените в скалите древни саркофази на принцове и принцеси ще добавят нотка на мистичност на деня. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др. Връщане в хотела до 18ч.

Ден 5: Убуд – 4 ноември 2023
7.30 Йога практика
Активност по желание: Изкачване на вулкана Монт Батур и посрещане на изгрева
Посрещане на изгрева от върха на Монт Батур
Денят ще започне много рано, в 2ч. сутринта, когато нашите водачи ще ни вземат от хотела и ще ни заведат до Кинтамани, от където ще започне изкачването. Продължителността на изкачването е около 2 часа. В 6 часа ще бъдем на върха, от където се открива великолепната гледка и красивите цветове изгрева.
Опция за релакс в минерален басейн в подножието на вулкана след спускането.
Цена на тура 500 000 рупии + 350 000 рупии вход за минерален извор Девася.
Активност по желание: Рафтинг – цена 350 000 рупии с включен обяд

Ден 6 Убуд – 5 ноември 2023
Практика 7.30
Закуска.
Днешният ден ви предлагаме целодневен тур, включете се според предпочитанията си.
8.30ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Алтернативно място, ако има прогноза за дъжд, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 17ч.
Нощувка.

Ден 7 Убуд – 6 ноември 2023
Закуска.
6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време.
Закуска.
После ще се отправим към красивия водопад Ер Теджун Канто Лампо, красиво място за отдих и снимки.
Обяд
По пътя ще се отбиваме в традиционни фабрки за изработка на балийски амулети.

Ден 8 Убуд – Пемутеран – 7 ноември 2023
Практика
9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове. Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в луксозен комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.
Това е идеалното място да се свържем със своята женска енергия, креативност, онази наша страна, която умее да твори и да дава безусловна любов. Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
17.30ч. Практика
Нощувка.
Ден 9 Пемутеран – 8 ноември 2023
8ч. Практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта, или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, плуване с делфини, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.
Практика.

Ден 10 Пемутеран – 9 ноември 2023
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Практика

Ден 11 Пемутеран – 10 ноември 2023
Практика
Остатъка от деня е ваш за самостоятелни разходки и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?
Вечерна практика

Ден 12 Пемутеран – Санур 11 ноември 2023
Практика Закуска. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Денпасар за отпътуване от Бали и полет до Сингапур. Сингапур е изтънчен и ултрамодерен град-държава с многобройни културни влияния и богата история, успял да съчетае модерното с традиционното
Пристигане и настаняване. Една от визитните картички на Сингапур е уникалният петзвезден хотелски комплекс Marina Bay Sands, в който се намира и неповторимият инфинити басейн. Но това не е всичко от многоликия град. Градините в непосредствена близост също са подходящи за посещение през този ден.
Ден 13 Сингапур – 12 ноември 2023

Открийте историята на „Малката червена точка“, нежното прозвище, с което местните наричат Сингапур. Започваме приключението на борда на лодка, традиционен воден транспорт, използван от десетилетия за превоз на хора и продукти през река Сингапур. Това е една от най-добрите гледни точки към града и неговите модерни небостъргачи, простиращи се наоколо. Слезаме в парка Марлион, където гордо позира едноименната статуя на водния фонтан. Митологичната фигура – наполовина лъв, наполовина риба – е друг символ на Сингапур и една от най-известните му забележителности. Продължаваме към сърцето на съвременния Сингапур. Ще останем възхитени на историческата архитектура на района, включително красиво реставрирани сгради от колониалната епоха и важни забележителности като бившия Върховен съд и кметството. От тук се отправпме към булевард Орчард, сърцето на търговския център на Сингапур и най-известната търговска улица в страната. Orchard Road е елегантна улица, с повече от 800 000 квадратни метра магазини и ресторанти – повече от 5 000 заведения на един булевард! Но ние ще релаксираме в близката Национална градина на орхидеите, ще се насладим на гледката и миризмата на 60 000 растения и орхидеи. Обяд в местен ресторант.
Следобед ни очаква разходка в трите основни етнически анклава на Сингапур и на свой ред историята за това как Сингапур се разраства, за да се превърне в очарователния културен модел, който е днес. Първо е Чайнатаун, блестяща смесица от старо и ново, където традиционни медицински центрове и златари седят редом с модерни хотели и ресторанти. Разходете се по улиците към спиращия дъха храм и музей на реликвата на зъба на Буда – аленочервен монолит, построен в традиционен китайски стил – преди да се отправите към храма Шри Мариаман, най-старият хиндуистки храм в Сингапур. Разходете се покрай богато украсения екстериор на сградата, за да откриете нейните дълбини. Построен през 1827 г. за богинята Мариаман, той все още се използва като основно място за поклонение на тамилските индуси днес. Продължаваме към Kampong Glam, малайския етнически анклав в Сингапур и най-стария градски квартал на града-държава. Спираме до забележителната Султанска джамия и нейния завладяващ златен купол, най-големият и най-впечатляващият в Сингапур. Ще останем в този район за известно време, за да разгледаме магазините, продаващи традиционни изделия и изискани тъкани. След това се насочваме към Aрабската улица, дом на сергии, продаващи ръчно изработени парфюми и традиционни малайски рокли. Накрая се отправяме към Малката Индия, за да разгледаме и този уникално оживен и колоритен квартал. Завършваме деня в този район, където всички уникални култури на Сингапур се срещат и смесват в странна мозайка от магазини, заведения за хранене и търговски зони.
Ден 14 Сингапур – София 13 ноември 2023
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане и шопинг. Късен трансфер към летище и полет към София. Пристигане на следващия ден.

Цената включва:

· Самолетен билет София – Денпасар –Сингапур – София
· Самолетен билет Денпасар - Сингапур
· 6 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4* Сри Ратих Котиджис
· 4 нощувки със закуски в Пемутеран – хотел 4* Amertha Bali Villas
· 2 нощувки със закуски в Сангапур - хотел 4* Холидей Ин или подобен;
· Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;
· Церемония по пречистване в древен балийски храм;
· Дарове по време на посещенията на балийските храмове;
· Посещение на храмовете Гунунг Кави;
· Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга и храма майка Бесаки
· Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук;
· Посещение на плантация за кафе Лувак и емблематичния за острова храм Танах Лот;
· Разходка по възвишенята Джамбухан, водоада Канто Лампо, шопинг;
· Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
· Входни такси в обектите по програмата;
· Всички йога практики и медитации
Опитен водач по време на пътуването;Цената не включва:


· Виза за Индонезия – 35 долара, издава се при пристигане в Бали;
· Всички обяди и вечери, разходи от личен характер;
· Бакшиши – 25 долара за цялото пътуване;
· Разходи по непридвидени дейности.

*Възможна е промяна на програмата поради лоши метеорологични условия, забавяне или промяна на разписанието на авиопревозвача