Турагенции

Туроператорът Аполо предлага уникален круиз из САЩ и Канада

   
Туроператорът Аполо предлага уникален круиз из САЩ и Канада

Мечтаете да направите преход през някои от най-забележителните места в САЩ и Канaда, но ви притесняват големите разстояния? Е, един по-нестандартен начин е да се справите с тях по вода. Круизът с кораба MSC MERAVIGLIA е чудесен вариант да се съчетаят емблематични места като Ню Йорк, Бостън, Шарлъттаун, Сидни и Халифакс.

Организираните от туроператора “Аполо” програми обаче са най-доброто решение, тъй като те са се погрижили както за самолетните билети, така и за допълнителни екскурзии и наземни нощувки. Тяхната екскурзия през САЩ и Канада отпътува на 13 октомври 2023 г. и ще продължи 14 дни.

Цените започват от 4735 лв. 

на човек и включват самолетни билети с летищни такси по маршрут София - Истанбул - Ню Йорк - Истанбул - София, 23 кг чекиран и 7 кг ръчен багаж с "Турските авиолинии", трансфери летище – хотел – кораб – летище в Ню Йорк, 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*/4* в Ню Йорк, панорамна обиколка на Ню Йорк, екскурзия с корабче до Статуята на Свободата, 10 нощувки на борда на круизен кораб MSC MERAVIGLIA с пълен пансион, пристанищни такси, медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на "Евроинс" и тур мениджър от агенцията.

“Програмата започва със свободен ден в Ню Йорк, тъй като това е един град, на който задължително трябва да се отдели време. Организирали сме нощувка на сушата, както и екскурзионна програма, по време на която туристите могат да разгледат Манхатън, 5-то Авеню, Рокфелер център, Таймс скуеър, Театралния квартал, Емпайър Стейт билдинг, катедралата "Свети Патрик", Уолстрийт и Фондовата борса”, разказа пред TravelNews Калина Тодорова, управител на туроператора "Аполо".

Един от най-влиятелните монументи в Ню Йорк също е част от панорамната обиколка. Групата ще посети Мемориала на 11 септември, който се състои от два басейна, разположени в оригиналните отпечатъци на кулите близнаци с 30-футови водопади, които се спускат каскадно по страните им.

От круизния терминал в града започва и приключението с MSC MERAVIGLIA. Луксозният кораб разполага с всички възможни удобства, разгърнати в 15 дека за гости, 2214 кабини и 33.000 кв. м публични пространства. На борда има най-разнообразни места за хранене. Корабът разполага с 3 основни ресторанта, бюфет, американски стек хаус, коктейл бар, Hola! Tacos & Cantina с латиноамериканска кухня, суши бар, Тепаняки японски ресторант, рибен ресторант. Нощният живот също е на ниво, благодарение на дискотека, английски пъб, казино бар, Бар шампанско, 3 коктейлни бара, Jean-Philippe шоколадов бар и сладолед, пиано бар, спорт бар и 5 бара на откритите палуби.

На кораба кипи

и богат културен живот. Всяка вечер има шоу програми, представления, жива музика и анимация както за възрастни, така и за деца. Разбира се, СПА комплексите, басейните и всички останали забавления на борда са на разположение за всички, резервирали с “Аполо”.

От Ню Йорк круизът се отправя към следващата си спирка, а именно Нюпорт, Род Айлънд. Основаният още през 1639 г. град, само 2 века по-късно се превръща в курорта на богатите, където плантаторите започват да търсят прохлада от лятната жега. Много от именията на индустриалците от 19 и 20 век все още са запазени и придават невероятна атмосфера с полъх на „Позлатената епоха“, както Марк Твен нарича периода на бурно икономическо развитие и забогатяване в САЩ. Не случайно „Великият Гетсби“ с Робърт Редфорд е сниман на този фон. Тук е и семейното имение на Джаки Кенеди и църквата "Сейнт Мери", където тя се жени за Джон Кенеди.

Бостън е следващата спирка от круизното приключение. Това е един от най-добре запазените исторически градове в Америка и разкрива много културни забележителности. В комбинация с близкия студентски град Кеймбридж, Масачузетс, наистина се превръща в една от най-атрактивните спирки! Туристите там ще се насладят на градски акценти като площад Копли, църквата Тринити, Бостънската обществена библиотека, квартала Бек Бей, Бийкън Хил и Масачузетс Стейт Хаус, където се намират офисите на губернатора. В Кеймбридж пък ще имат възможност да разгледат най-старото седалище на висшето образование в САЩ – Харвардския университет.

След това се тръгва към Канада. 

Шарлъттаун е първият канадски град в програмата. Той е столицата на остров Принц Едуард, най-малката, но и най-зелена провинция, където се ражда Канадската конфедерация. По време на пешеходната разходка туристите ще научат подробности за историята на Шарлъттаун и как е постигнал просперитет през Викторианската епоха. Българите ще видят и красиви исторически сгради, направени от пясък, дърво и тухла, и ще научат как известната конференция от 1864 г. довежда до формалното име на Шарлъттаун като „Родното място на Конфедерацията“.

До Сидни пък се намира реконструираната крепост Луисбург от 18-ти век. Тя е построена  през 1713 г. от френската армия и е най-големият укрепен град извън Европа. За да е преживяването пълно, актьори в исторически костюми ще представят 45-минутна възстановка на събитията от 1744 г. На крепостта може да се чуе стрелба с мускет, а готвач ще покаже как се прави горещ шоколад във френски стил, за да се потопят туристите наистина в атмосферата на 18 век. 

В Халифакс - столицата на провинция Нова Скотия, ще се посетят Обществените градини, разположени на площ от 7 хектара, пример за парково озеленяване от Викторианската епоха. Една от най-големите забележителности в града - Цитаделата на Халифакс от 1856 г. - също е част от програмата. Тя е пример за британска крепост от 19 век, макар и никога не виждала реална битка. Изградена е на хълм, от който има чудесна гледка към града и пристанището.

Последната спирка в Канада е Сейнт Джон - най-старият град в Северна Америка, основан от англичани през 16 век. Там ще се разходете из защитената зона Тринити Роял, където ще видят сгради от 18 и 19 век. В Сейнт Джон ще могат да разгледат още и Жермен Стрийт, един от най-елегантните исторически жилищни райони на града, който е възстановен след опустошителния пожар от 1877 г. Къщите са с орнаментирани фасади, цветни витражи, дори фигури на гаргойли.

Пътуването завършва 

обратно в Ню Йорк, където “Аполо” са се погрижили да оставят време и за още няколко иконични забележителности. След екскурзия с корабче до Статуята на свободата и Националния музей на имиграцията, групата ще отпътува към България.

Тази обзорна обиколка на Северна Америка съчетава история и култура с модерен и стилен начин на пътуване. Удобствата на кораба са предпоставка за ваканция и релакс, а впечатляващите спирки по пътя дават допълнителния приключенски и изследователски фактор. Съчетанието между круиз и няколко нощувки на суша е гаранция за уникално преживяване, което ще помните дълго!

Йоана Шомова