Новини Събития

Засилени мерки за сигурност в центъра на София за визитата на Зеленски

   
Засилени мерки за сигурност в центъра на София за визитата на Зеленски

Засилено полицейско присъствие и мерки за сигурност в центъра на София и най-вече в района около Триъгълника на властта - Министерски съвет, Президенството и Народното събрание. Движението за кратко беше отцепено и блокирано, пешеходци също не се допускаха, към момента се осъществява спокойно, но е изключително натоварено. 

По булевардите „Брюксел” и „Цариградско шосе”, откъдето обикновено се придвижват официални делегации, има разположени полицейски екипи пред 100 метра. Охраняват се спирките на метрото и подлезите. 

По последна информация причината за това е посещението на украинския президент Володимир Зеленски у нас. За визитата потвърди и по-рано днес премиерът Николай Денков.

"Това, което е предвидено в програмата, е да има среща между двамата президенти", каза той в отговор на въпрос дали се очаква среща между Румен Радев и Володимир Зеленски и допълни: "Аз се обадих на президента Румен Радев и казах, че ще идва Володимир Зеленски - имайте го предвид. Решете дали ще се видите с него". 

По информация на NOVA и според данните на приложението flightradar24 правителственият самолет „Еърбъс” А-319 е излетял от София в 7:12 ч. и е кацнал в молдовската столица Кишинев малко след 8.00 ч. българско време. Обратният полет на машината към българската столица още не е започнал.

Визитите на Зеленски винаги се следят с повишено внимание и до последно се пазят в тайна от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се променя в последния момент.

Това е 17-ата визита на украинския президент в чужбина от началото на войната. Първото му официално посещение беше в САЩ на 22 декември миналата година. Зеленски е бил в общо 13 държави на три континента.