Турагенции

Премиер Турс и Qatar Airways представиха програми за полети и круизи в Бургас

   

Радостина Янева представи най-актуалните полети и круизи
  Премиер турс

Туроператорът „Премиер Турс“ и „Катар еъруейз“ (Qatar Airways) представиха своите програми и полети пред туристически агенции в Бургас. „Ние имаме специален договор с „Катар еъруейз“ и предлагаме по-ниски цени на самолетни билети за туроператори и туристически агенти в България“, заяви Радостина Янева, мениджър „Проекти“ в „Премиер Турс“. Цените са с отстъпки, които не се предлагат от авиокомпанията дори онлайн за директни продажби, обясни тя.

По време на презентацията, Янева фокусира вниманието на увеличения интерес на круизните компании към катарската столица Доха и представи нови два маршрута, които ще се изпълняват от декември 2023 до април 2024 г. Двете най-продавани круизни компании на българския пазар – MSC и Costa, предлагат уникални маршрути с едни от топ-корабите в света:

  • Costa Toscana – най-новият и елегантен кораб на компанията Costa Cruises ще отплава от Доха с цени от €499 на човек за 7 дни,  с престой 3 нощувки в Дубай, една в Абу Даби и една в Маскат, Оман
  • MSC Virtuosa – един от предпочитаните кораби на компания MSC Cruises ще отплава от Доха с цени от €649 на човек за 7 дни, като маршрутът включва 2 нощувки в Дубай, една в Абу Даби, една в Бахрейн

Предложенията могат да бъдат открити на сайта Kruizi.bg, който е част от „Премиер турс“. Компанията комбинира програмите с директния полет на „Катар еъруейз“ между София и Доха. Светлана Узунова, мениджър на „Катар Еъруейз“ за България, допълни, че могат да се предлагат допълнителни нощувки в Доха преди и след круиза, за да бъде разгледана катарската столица. Идеалното решение за това е възстановената програма на Катар - „Discover Qatar”, чред която може да се запазят висококатегорийни хотели на специални цени.

Например за четиризвездни хотели офертите започват от 14 долара на човек на вечер, а за пет звезди – от 20 долара на вечер на човек. Резервации могат да се правят директно през сайта на Discover Qatar или през „Премиер Турс“, каза Светлана Узунова.

Светлана Узунова

Двете компании съвместно предлагат на своите партньори ексклузивно круизни цени за първи път на нашия пазар, от които агенциите и туроператорите, партньори на „Премиер Турс“, могат да се възползват при запитване. Офертите са валидни при резервиран круиз, независимо от круизната компания и дестинация, и важат за полети в цял свят по мрежата на „Катар еъруейз“. Светлана Узунова посочи и изключителния ръст на полетите, които ще оперират от България до Доха и след това до различни екзотични точки като Китай, Камбоджа, Япония, Бали, Виетнам и Тайланд. Радостина Янева я допълни с интересни предложения за круизи в Индийския океан с отплаване от Сейшели и Мавриций, и в Азия с отплаване от Сингапур и Хонг Конг, по които могат да се прилагат специално договорените круизни цени на компанията за полетите до там от София.

От 15 юли 2023 г. полетите на „Катар еъруейз“ между София и Доха стават всекидневни. Това ще позволи повече възможности за пътувания на българите по света от мрежата на авиокомпанията. С всекидневните полети все още няма да бъдат достигнати нивата от преди пандемията, когато „Катар еъруейз“ извършваше по 11 полета на седмица между Доха и София. Авиокомпанията оперира до 152 дестинации по света в момента, като върна във флота си и всичките големи самолети Airbus А350 и А380. Възстановени са полетите до Китай, Камбоджа, Япония Ханеда, Буенос Айрес и през следващата година до Осака. През зимата ще бъдат увеличени полетите до остров Бали в Индонезия, Ханой и Хошимин във Виетнам и до Банкок в Тайланд - ще лети 5 пъти дневно, вместо сегашните 4 пъти. Два от полетите до Банкок се изпълняват с големите А380 и винаги са пълни. Остров Пукет в Тайланд е дестинация номер 1 и е изключително търсена. Затова от юли авиокомпанията ще има по 19 полета седмично до Пукет, който е много предпочитан и от българите.

Мирослав Иванов