Новини Събития

Най-добрите морски курорти за туристите с ограничен бюджет

   
Най-добрите морски курорти за туристите с ограничен бюджет

За най-евтината бира на плажа се отправете към Черна гора, пише "Евронюз Травъл", като се базира на ново проучване на Omio. Платформата за пътувания изнася данни за няколко дестинации в Европа, където туристите с ограничен бюджет могат да се насладят на морския бряг. Ако вашата представа за хубава морска ваканция включва пиене на студена бира на плажа, не търсете повече от Черна гора, призовават от "Евронюз Травъл", цитирани от БТА.

На "Велика плажа" в Улцин, Черна гора, продават бутилката бира само за 0,87 евро, тя излиза по-евтино от бутилка вода. Както подсказва името, плажът е един от най-дългите в Европа, простира се на 13 километра. Това е добро място за кайт и уиндсърфисти, благодарение на ветровете през повечето летни дни.

Omio сравнява цените на сладоледa, водата и биратa на 75 популярни плажа в целия континент, за да селектира десетте най-евтини места. Критериите включват и метеорологични данни, които дават предимство на дестинации, където високите температури са търпими.

В челната десетка попадат три морски курорта в Турция, там е и дестинацията №1.

Най-евтиният плаж в класацията е "Клеопатра" в курорта Алания. Разположен на турската ривиера, широките му пясъчни ивици го превръщат в една от най-популярните крайбрежни дестинации от десетилетия. Това е и мястото, където топка сладолед струва само 0,12 евро. Цената на бутилка вода също е ниска - около 0,37 евро, а бирата - 1,64 евро.

Плажът Side Halk в старинния пристанищен град Сиде предлага най-евтината вода от всички места в класацията - бутилката е 20 цента. Плажът "Яши" в Бодрум заема 8-о място в списъка. Въпреки че полуостровът предлага петзвездни хотели и скъпи яхти, той все още е достъпен в сравнение с много други европейски курортни места.

Изследването очевидно не прилага кръстосан подход, защото на много плажове в Гърция срещу едно евро за бутилка вода туристът получава целодневен престой при пълно плажно оборудване - шезлонги, чадър и други удобства. България очевидно не е спомената в класацията, но за утеха трябва да отбележим, че "Евронюз Травъл" наскоро писа, че Албания, България и Румъния имат "най-добрите плажове в Европа, за които вероятно никога не сте чували".