Новини Събития

Имението на Силвио Берлускони се превръща в музей

   
Имението на Силвио Берлускони се превръща в музей

Личният живот на Силвио Берлускони никога не е бил безличен и скромен. Прословутите партита "бунга бунга" на милиардера все още предизвикват любопитството. Преди няколко години кубинската танцьорка Лиса Барисонте разказа какво представляват те по време на делото срещу Берлускони за платен секс с непълнолетна проститутка и злоупотреба със служебно положение.

Вечерите във вилата на бившия премиер край Милано обикновено били последвани от увлекателни театрални спектакли, в които участниците изпълнявали еротични движения, "лишени обаче от сексуален подтекст". Момичетата, участвали в шоутата, били облечени като медицински сестри, като малки момиченца и в костюми в арабски стил, допълни по онова време кубинката.

Тези изпълнени с хедонизъм вечери, които в крайна сметка привлякоха вниманието на италианското министерство на правосъдието, се провеждаха в луксозната вила на Берлускони "Сан Мартино" край Милано. А сега обществеността ще има възможност да разгледа лъскавото имение, в което се е случило всичко.

Новината идва след публикуването на завещанието на Берлускони. Легендарният политик почина на 12 юни, на 86-годишна възраст, като остави на семейството си да реши бъдещето на частната му вила. Вече се обсъждат плановете за превръщането ѝ в музей.

Какво точно можете да очаквате от посещението си във вила "Сан Мартино"? Имението е точно толкова бляскаво, колкото си представяте. 70-те стаи са изпълнение с безценни произведения на изкуството на Рембранд, както и, разбира се, със стотици портрети на самия Берлускони.

В градината на "Сан Мартино" е построен и мавзолей, в който сега се съхранява урната с праха на бившия премиер. Има и огромна библиотека с биографии на световни лидери, сред които Маргарет Тачър, както и колекция от подаръци от политически приятели като Муамар Кадафи например. Да не говорим за томовете с речите на Берлускони, пише TimeOut.

В момента плановете за преобразяване на имението са все още в сферата на спекулациите. Предполага се, че с превръщането на "Сан Мартино" в музей, ще се заеме последната жена до него - 32-годишната депутатка Марта Фашина, която той наричаше "моята съпруга", но с която нямаше сключен брак.