Новини Събития

Вижте най-посещаваните европейски забележителности това лято

   
Вижте най-посещаваните европейски забележителности това лято

Европа е континент с богати традиции, култура, зашеметяващи пейзажи... и туристи. От кралските дворци в Лондон до руините на храмовете в Атина, атракциите на целия континент отбелязаха рязък ръст на посетителите това лято, като най-накрая се върнаха на нивата отпреди 2020 г.

Но свръхтуризмът може да означава завишени цени, повишено замърсяване и щети, както и цялостно неприятно преживяване както за туристите, така и за местните жители. Ако искате да избегнете тълпите в Европа това лято, разгледайте този списък с места, които е препоръчително да избягвате.

Проучването, проведено от компанията за луксозни пътувания The Thinking Traveller, се основава на отзиви в TripAdvisor за популярни туристически атракции в Европа. То се спира на местата с най-много и най-малко споменавания на "зает" и "претъпкан" в отзивите.

Не е изненадващо, че десетте най-многолюдни туристически атракции в Европа включват емблематични замъци, исторически обекти и музеи от световна класа. Единбургският замък в Шотландия е обявен за най-пренаселената дестинация на континента. Други многолюдни места в списъка са Бъкингамският дворец, Големият канал във Венеция, Лувърът в Париж и Акрополът в Атина. На фона на цялото това наследство Сиам Парк, впечатляващият воден парк на Тенерифе, също попадна в класацията.

Ето и пълният списък на десетте най-пренаселени туристически атракции според отзивите в TripAdvisor:

Замъкът на Единбург, Единбург

Бъкингамският дворец, Лондон

Сиам парк, Тенерифе

Canal Grande, Венеция

Римски бани, Бат

Лондонската кула, Лондон

Музей Лувър, Париж

Акропол, Атина

Британският музей, Лондон

Музей Д'Орсе, Париж