Новини Събития

Заради жегата, Гърция забранява на деца да посещават плажове между 12 и 17 часа

   
Заради жегата, Гърция забранява на деца да посещават плажове между 12 и 17 часа

В Гърция, от четвъртък нахлу втора гореща вълна. Ще има три фази с продължителност най-малко пет дни. Прогнозите сочат, че температурите в Гърция от четвъртък нататък ще достигнат 45 градуса по Целзий.

Още при първата гореща вълна, на 11 юли, дирекция "Социална солидарност" отвори климатизирани помещения, където гражданите да прекарват времето си прохладно. Осигурено е присъствието на медицинска сестра, която дава здравни съвети и се справя с всякакви инциденти на дискомфорт, пише "24 часа".

По плажовете в южната ни съседка вече е забранено деца да пребивават между 12 и 17 часа.

В общинските клиники на Атина е пусната телефонна линия за помощ, чрез която се предоставят съвети и инструкции за справяне със здравословни проблеми на всички граждани и особено на тези, които принадлежат към уязвимите групи. Екипите на Центъра за солидарност, които се състоят от медицински сестри и психолози, продължават да бъдат близо до бездомните ден и нощ.

Четири смени работят по улиците, предлагайки студена вода, храна и стоки от първа необходимост на хората, които не желаят да бъдат преместени, дори временно, в приютите за бездомни.